Product

Το μούσι του Κόντε

Product

Το μουσικό κουτί με τις μπαλαρίνες

Το μουσικό γιασεμάκι

Κωδικός:
115595
Manufacturer: 
Description: 

Ένα γιασεμάκι ξέφυγε από το φράχτη και γύρισε πίσω στο παρελθόν. Μάζεψε χίλια δυο καλά από τους ανθρώπους που έζησαν παλιότερα, τα έφερε σε μια τάξη, τα ταίριαξε με τη μουσική και κάλεσε τα παιδιά να παίξουν!
Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται πάνω από 100 διαθεματικές δραστηριότητες μουσικής, εμπνευσμένες από τα είδη του λαϊκού πολιτισμού, οι οποίες:
- συμβάλλουν στη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης και υλοποιούν τους στόχους του ΔΕΠΠΣ,

29,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα γιασεμάκι ξέφυγε από το φράχτη και γύρισε πίσω στο παρελθόν. Μάζεψε χίλια δυο καλά από τους ανθρώπους που έζησαν παλιότερα, τα έφερε σε μια τάξη, τα ταίριαξε με τη μουσική και κάλεσε τα παιδιά να παίξουν! Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται πάνω από 100 διαθεματικές δραστηριότητες μουσικής, εμπνευσμένες από τα είδη του λαϊκού πολιτισμού, οι οποίες: - συμβάλλουν στη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης και υλοποιούν τους στόχους του ΔΕΠΠΣ, - διατρέχουν όλα τα γνωστικά αντικείμενα: Ανάγνωση, Γραφή, Προφορική επικοινωνία, Μαθηματικά, Γεωγραφία, Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες, Βιολογία, Δραματική Τέχνη, Εικαστικά, Φυσική Αγωγή και Πληροφορική, - παρουσιάζονται με αυξανόμενη δυσκολία και ακολουθούν τη δομή: μαθησιακός στόχος, υλικά, πορεία διδασκαλίας και σχόλια, - δίνουν το ερέθισμα για ακρόαση μουσικής, για τραγούδι, ρυθμό, λόγο και κίνηση, εκτέλεση, κατασκευή μουσικών οργάνων, μουσική γραφή και ανάγνωση, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση, - υποστηρίζονται από "γνώσεις αναφοράς", προτάσεις για σχετικά βιβλία και CD-ROM, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ενδεικτική ελληνική και ξένη δισκογραφία. Για κάθε παραδοσιακό μουσικό όργανο δίνονται η ιστορία και η εικόνα του, ενώ στο CD που συνοδεύει το βιβλίο υπάρχει και ο ήχος του, - αξιοποιούν με πρωτότυπο τρόπο παροιμίες, αινίγματα, γλωσσοδέτες, λαϊκά παιδικά τραγούδια και παιχνίδια, παραμύθια, μύθους, παραδόσεις, λαϊκά δρώμενα και ένα μεγάλο αριθμό αγαπημένων παραδοσιακών τραγουδιών, - στοχεύουν στην καλλιέργεια της καλαισθησίας και στην άσκηση της δημιουργικής ικανότητας. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους μουσικής προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, γονείς και φιλοδοξεί να αποτελέσει το ερέθισμα για το σχεδιασμό Προγραμμάτων που βασίζονται στη διαθεματική αντίληψη της γνώσης και στις μουσικοπαιδαγωγικές εφαρμογές. Το μουσικό γιασεμάκι χαρίζει ένα μαγικό μουσικό ταξίδι στο λαϊκό πολιτισμό μέσα από "μυρωδιές" και ήχους του παρελθόντος και φωνές και γέλια των σημερινών παιδιών που παίζουν με τη μουσική. Γιατί η μουσική είναι ένα παιχνίδι με τους ήχους, παλιούς ή καινούργιους, το παιχνίδι η μεγαλύτερη απόλαυση των παιδιών και τα παιδιά το κέντρο του ενδιαφέροντος μας!
Subtitle: 
Η διαθεματική προσέγγιση της γνώσης στην προσχολική εκπαίδευση: Διαθεματικές δραστηριότητες μουσικής για το νηπιαγωγείο
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-000-4
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Τζένη Μωραΐτη γεννήθηκε στο Συκούριο της Λάρισας. Σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Χανίων, στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. και εκπόνισε διδακτορική διατριβή στο λαϊκό παραμύθι, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως νηπιαγωγός και δίδαδε σε πολλά Π.Ε.Κ. Από το 2002 διδάσκει ως ειδικός επιστήμονας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ το 2003 εκλέχτηκε Σχολική Σύμβουλος 32ης περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Μαγνησίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Υπήρξε εισηγήτρια σε σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ξένα συνέδρια. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει γράψει τα βιβλία: "Η λαϊκή παράδοση στο Νηπιαγωγείο", Μπαρμπουνάκης, 1994 και "Λαϊκή παράδοση και σχολείο. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσέγγισης των παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου στον παραδοσιακό πολιτισμό", Ελληνικά Γράμματα, 1997.

Subtitle: 
Η διαθεματική προσέγγιση της γνώσης στην προσχολική εκπαίδευση: Διαθεματικές δραστηριότητες μουσικής για το νηπιαγωγείο
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-000-4
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο