Product

Το μυστήριο του 2012

Product

Το μυστήριο του Άλκη Ριζάρη

Το μυστήριο του Άλεφ

Κωδικός:
114503
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ένας λαμπρός μαθηματικός νοσηλεύεται σε άσυλο ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες να λύσει ένα μεγάλο μαθηματικό αίνιγμα. Tο μεγάλο επίτευγμα του Γκεόργκ Kάντορ, η κατανόηση της φύσεως του απείρου, του κόστισε την ψυχική του υγεία, αλλά του χάρισε μια θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους μαθηματικούς όλων των εποχών.

Aυτή εδώ είναι η ιστορία της ζωής του Kάντορ αλλά και της βαθιάς φιλοσοφικής εργασίας του, επίσης, η οποία έχει τις ρίζες της στα αρχαία ελληνικά μαθηματικά και στην εβραϊκή αριθμολογία, γνωστή ως Kαμπάλα.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ένας λαμπρός μαθηματικός νοσηλεύεται σε άσυλο ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες να λύσει ένα μεγάλο μαθηματικό αίνιγμα. Tο μεγάλο επίτευγμα του Γκεόργκ Kάντορ, η κατανόηση της φύσεως του απείρου, του κόστισε την ψυχική του υγεία, αλλά του χάρισε μια θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους μαθηματικούς όλων των εποχών. Aυτή εδώ είναι η ιστορία της ζωής του Kάντορ αλλά και της βαθιάς φιλοσοφικής εργασίας του, επίσης, η οποία έχει τις ρίζες της στα αρχαία ελληνικά μαθηματικά και στην εβραϊκή αριθμολογία, γνωστή ως Kαμπάλα.
Subtitle: 
Τα μαθηματικά, η Καββάλα και η έρευνα για το άπειρο
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-536-284-8
Book pages: 
288
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αμίρ Αξέλ, είναι διεθνώς γνωστός συγγραφέας μαθηματικών και επιστημονικών βιβλίων. Έχει γράψει εκτός από τον "Γρίφο της Πυξίδας", "Το μυστήριο του Άλεφ", "Το εκκρεμές, ο Λέον Φουκό και ο θρίαμβος της επιστήμης", τη "Σχετικότητα Ι", "Το τελευταίο θεώρημα του Φερμά". Ζει στο Γουόλθαμ της Μασαχουσέτης.

Subtitle: 
Τα μαθηματικά, η Καββάλα και η έρευνα για το άπειρο
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-536-284-8
Book pages: 
288
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο