Product

Το νερό στο δημόσιο διεθνές δίκαιο

Product

Το νερό στον κόσμο μας

Το νερό στον κόσμο

Κωδικός:
122205
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Μέσα στα επόμενα είκοσι πέντε χρόνια, το νερό θα αποτελεί ένα από τα μείζονα προβλήματα του πλανήτη. Εκείνη την εποχή, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει αυξηθεί κατά 2 δισεκατομμύρια άτομα και μάλιστα στις περιοχές εκείνες που θα διαθέτουν τους λιγότερους υδάτινους πόρους. Τα ζητήματα της προμήθειας νερού, τις τιθάσευσης των υδάτων των ποταμών, της επεξεργασίας του νερού και της κατανομής των υδάτινων πόρων βρίσκονται στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας και της πολιτικής. Αυτό το έργο προσφέρει στον αναγνώστη τις απαραίτητες γνώσεις για να κατανοήσει τη θεμελιώδη αξία του νερού.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μέσα στα επόμενα είκοσι πέντε χρόνια, το νερό θα αποτελεί ένα από τα μείζονα προβλήματα του πλανήτη. Εκείνη την εποχή, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει αυξηθεί κατά 2 δισεκατομμύρια άτομα και μάλιστα στις περιοχές εκείνες που θα διαθέτουν τους λιγότερους υδάτινους πόρους. Τα ζητήματα της προμήθειας νερού, τις τιθάσευσης των υδάτων των ποταμών, της επεξεργασίας του νερού και της κατανομής των υδάτινων πόρων βρίσκονται στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας και της πολιτικής. Αυτό το έργο προσφέρει στον αναγνώστη τις απαραίτητες γνώσεις για να κατανοήσει τη θεμελιώδη αξία του νερού. Σε επτά κεφάλαια: - Οι μάχες του νερού - Οι μεγάλες αλλαγές του 20ου αιώνα - Προκλήσεις και τεχνικά μέσα - Το νερό στους μεγάλους αγροτικούς πολιτισμούς - Το νερό των πόλεων - Γεωπολιτικά διακυβεύματα - Προοπτικές Με χάρτες, εικονογραφήσεις και αναλυτικά σχεδιαγράμματα.
Subtitle: 
Οι μάχες για τη ζωή
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7560-65-5
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεωγράφος, διακεκριμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris-VII, ιδρυτής και διευθυντής της επιθεώρησης "Herodote" και συγγραφέας πολλών έργων όπως το "Dictionnaire de geopolitique" (Flammarion, 1995) και το "Vive la nation - Destin d'une idee geopolitique" (Fayard, 1998). Τιμήθηκε με το βραβείο Vautrin Lud, το οποίο του απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Γεωγραφίας 2000.

Subtitle: 
Οι μάχες για τη ζωή
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7560-65-5
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο