Product

Το ξύπνημα του δαίμονα

Product

Το ξύπνημα του Ιράν

Το ξύπνημα του εφιάλτη

Κωδικός:
119675
Manufacturer: 
Description: 

Στην αυγή του 21ου αιώνα ο γεωστρατηγικός χάρτης του κόσμου αλλάζει για μια ακόμη φορά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την απόλυτη στρατηγική κυριαρχία διαμέσου ενός νέου μοντέλου πυρηνικού πολέμου και της αδρανοποίησης του ρωσικού οπλοστασίου με τη χρήση προηγμένων «εξωτικών» τεχνολογιών.
Αυτήν τη φορά, όμως, η πυρηνική απειλή έχει μεταλλαχθεί σε σχέση με το παρελθόν, καθιστώντας ατελέσφορους όλους τους μηχανισμούς ελέγχου και όλες τις θεωρίες αποτροπής που είχαν αναπτυχθεί στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου...

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην αυγή του 21ου αιώνα ο γεωστρατηγικός χάρτης του κόσμου αλλάζει για μια ακόμη φορά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την απόλυτη στρατηγική κυριαρχία διαμέσου ενός νέου μοντέλου πυρηνικού πολέμου και της αδρανοποίησης του ρωσικού οπλοστασίου με τη χρήση προηγμένων «εξωτικών» τεχνολογιών. Αυτήν τη φορά, όμως, η πυρηνική απειλή έχει μεταλλαχθεί σε σχέση με το παρελθόν, καθιστώντας ατελέσφορους όλους τους μηχανισμούς ελέγχου και όλες τις θεωρίες αποτροπής που είχαν αναπτυχθεί στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου... Βασιζόμενος σε ένα όχι και τόσο μελλοντολογικό σενάριο, ο Κωνσταντίνος Γρίβας μελετά τα πολεμικά τεχνουργήματα που έφερε μαζί της η περιβόητη «Επανάσταση στις Στρατιωτικές Υποθέσεις», καθώς και την εξέλιξη των αντιλήψεων περί στρατιωτικής χρήσης της πυρηνικής ισχύος. Το ζήτημα του πυρηνικού πολέμου επανέρχεται στο προσκήνιο, ξυπνώντας την Ανθρωπότητα από το σύντομο όνειρο που έζησε από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου μέχρι σήμερα.
Subtitle: 
Η πυρηνική απειλή στον 21ο αιώνα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-436-158-9
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας διδάσκει το μάθημα της Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Γεωγραφία της Ασφάλειας και των Αφοπλισμών στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει επίσης θέματα Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος του ερευνητικού τομέα για νέες οπλικές τεχνολογίες του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Άμυνας. Από το 1996 έως το 2004 ήταν διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Υπουργείο Άμυνας. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Στρατηγική και Πόλεμος & Ιστορία και ως διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό Γεωπολιτική. Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν η μελέτη του "Το Τέλος του Πετρελαίου και η Αρχή της Νέας Αμερικανικής Γεωστρατηγικής", "Η στρατιωτική άνοδος της Κίνας και η γεωπολιτική του πολέμου στη Μέση Ανατολή" και τα μυθιστορήματα πολεμικής φαντασίας "Ο Πόλεμος και η Σκιά" και "Τελική Λύση". Έχει γράψει επίσης τις μελέτες "Ο Πόλεμος στον 21ο Αιώνα", "Το Ξύπνημα του Εφιάλτη", "2021. Ελληνική Αμυντική Στρατηγική για τον 21ο Αιώνα" (από κοινού με τον Ζαχαρία Μίχα) και "Το Σφυρί του Θωρ. Προηγμένα Βλήματα και Όπλα για τον 21ο Αιώνα" (Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων), καθώς και τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας "2020. Επίθεση στην Ελλάδα" και "Η Σάλπιγγα της Αποκάλυψης".

Subtitle: 
Η πυρηνική απειλή στον 21ο αιώνα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-436-158-9
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο