Product

Το πρόβλημα του κακού στον κόσμο

Product

Το πρόβλημα του πόνου

Το πρόβλημα του πόνου

Κωδικός:
91681
Manufacturer: 
Description: 

[...] Θα πρέπει να προσθέσω, επίσης, ότι ο μόνος σκοπός του βιβλίου είναι να λύσει το διανοητικό πρόβλημα που εγείρεται από τα παθήματα· για το ασύγκριτα ανώτερο καθήκον της διδασκαλίας σθένους και υπομονής δεν υπήρξα ποτέ τόσο αφελής ώστε να θεωρήσω τον εαυτό μου κατάλληλο, ούτε έχω κάτι να προσφέρω στους αναγνώστες μου εκτός από την πεποίθησή μου για το ότι όταν θα πρέπει να βαστάζουμε τον πόνο, λίγο θάρρος βοηθά περισσότερο από πολύ γνώση, λίγη ανθρώπινη συμπάθεια περισσότερο από πολύ θάρρος, και η ελάχιστη χροιά της αγάπης του Θεού περισσότερο απ' όλα.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Θα πρέπει να προσθέσω, επίσης, ότι ο μόνος σκοπός του βιβλίου είναι να λύσει το διανοητικό πρόβλημα που εγείρεται από τα παθήματα· για το ασύγκριτα ανώτερο καθήκον της διδασκαλίας σθένους και υπομονής δεν υπήρξα ποτέ τόσο αφελής ώστε να θεωρήσω τον εαυτό μου κατάλληλο, ούτε έχω κάτι να προσφέρω στους αναγνώστες μου εκτός από την πεποίθησή μου για το ότι όταν θα πρέπει να βαστάζουμε τον πόνο, λίγο θάρρος βοηθά περισσότερο από πολύ γνώση, λίγη ανθρώπινη συμπάθεια περισσότερο από πολύ θάρρος, και η ελάχιστη χροιά της αγάπης του Θεού περισσότερο απ' όλα. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87952-0-6
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο C. S. Lewis γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1898. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, του οποίου υπήρξε καθηγητής μεσαιωνικής και αναγεννησιακής λογοτεχνίας, όπως επίσης και του πανεπιστημίου του Cambridge. Αθεϊστής για πολλά χρόνια, μεταστράφηκε στο Χριστιανισμό το 1929. Ήταν η εμπειρία του αυτή που τον βοήθησε να κατανοήσει την απάθεια και απροθυμία αυτών που προτιμούν να αγνοήσουν τη χριστιανική πίστη παρά να εξετάσουν τις αποδείξεις της. Προικισμένος με λαμπρή διάνοια, λογική σκέψη και καινοτόμα ζωηρή φαντασία υπήρξε ο συγγραφέας που συνεχίζει να ελκύει την προσοχή εκατομμυρίων αναγνωστών. Εκτός από έργα εκλαϊκευμένης θεολογίας ο καθηγητής Lewis έγραψε βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, επιστημονικής φαντασίας και φιλολογικής κριτικής. Πέθανε στις 22 Νοεμβρίου 1963, στο σπίτι του στην Οξφόρδη.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87952-0-6
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο