Product

Το σενάριο

Product

Το σενάριο. Ο ήχος. Το μοντάζ

Το σενάριο

Κωδικός:
128219
Αuthor: 
Description: 

Η συγγραφέας εξηγεί ότι, σε κάθε περίπτωση, το σενάριο αποτελεί το σημείο εκκίνησης της ταινίας· όλοι προστρέχουν σε αυτό κάποια στιγμή, ο παραγωγός, οι χρηματοδότες, οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες και οι τεχνικοί.

9,63 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η συγγραφέας εξηγεί ότι, σε κάθε περίπτωση, το σενάριο αποτελεί το σημείο εκκίνησης της ταινίας· όλοι προστρέχουν σε αυτό κάποια στιγμή, ο παραγωγός, οι χρηματοδότες, οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες και οι τεχνικοί. Βασιζόμενη σε ταινίες που αποτελούν σημεία αναφοράς, τόσο στον κλασικό όσο και στον μοντέρνο κινηματογράφο, από τη χολιγουντιανή ταινία του Hitchcock "Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων" μέχρι το "Millenium Mambo" του Ταϊβανού σκηνοθέτη Hou Hsiao-hsien, περνώντας από τη Nouvelle Vague και τα "400 χτυπήματα" ή την ταινία του Kubrick "Μάτια ερμητικά κλειστά", η συγγραφέας ανοίγει δρόμους προτείνοντας σχέδια πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Η μελέτη καταλήγει σε μια ανοιχτή επιστολή της συγγραφέα προς τους μαθητευόμενους σεναριογράφους, που αποτελεί ένα μικρό συνοπτικό οδηγό ερωτημάτων, τα οποία πρέπει να τεθούν προτού πιάσουμε στα χέρια μας την πένα.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-16-2520-8
Book pages: 
100
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Anne Huet Centre έχει αναλάβει τον τομέα του κινηματογράφου στο Τμήμα Τέχνης και Πολιτισμού του National de Documentation Pedagogique (CNDP). Είναι επίσης σεναριογράφος και υπεύθυνη εργαστηρίων συγγραφής σεναρίου. Η ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητευόμενους συεναριογράφους έχει ως αφετηρία τις προσωπικές εμπειρίες της.
Έχει σκηνοθετήσει μία μικρού μήκους ταινία, με τον τίτλο "Julie Meyer".

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-16-2520-8
Book pages: 
100
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο