Product

Το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλεπά Χανίων

Product

Το σπίτι του θανάτου

Το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων

Κωδικός:
118149
Description: 

Το βιβλίο, που είναι και η πρώτη έκδοση του Ιδρύματος, αναφέρεται στο πατρικό σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα και παρουσιάζει το σπίτι αυτό, που αποτέλεσε τη στέγη της ζωής του επί τριάντα και πλέον χρόνια, από το 1880 μέχρι το 1906 και αργότερα από το 1927 μέχρι το 1936.
Στο βιβλίο η συγγραφέας αρχικά "ξεναγεί" τον αναγνώστη και τον επισκέπτη της κατοικίας με την περιγραφή της σημερινής μορφής του, η οποία συνοδεύεται από εκπληκτική φωτογράφηση, που για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας.

15,28 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο, που είναι και η πρώτη έκδοση του Ιδρύματος, αναφέρεται στο πατρικό σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα και παρουσιάζει το σπίτι αυτό, που αποτέλεσε τη στέγη της ζωής του επί τριάντα και πλέον χρόνια, από το 1880 μέχρι το 1906 και αργότερα από το 1927 μέχρι το 1936. Στο βιβλίο η συγγραφέας αρχικά "ξεναγεί" τον αναγνώστη και τον επισκέπτη της κατοικίας με την περιγραφή της σημερινής μορφής του, η οποία συνοδεύεται από εκπληκτική φωτογράφηση, που για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στη συνέχεια με επιγραμματική μεν αλλά ακριβή ιστορική αναδρομή και ερευνητική μέθοδο συνδέει το σπίτι με ιστορικά γεγονότα και με την ανθρώπινη και καθημερινή ζωή του Μεγάλου τέκνου της Κρήτης. Μέσα από τις επιμελημένες σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει παράλληλα με τις ανθρώπινες στιγμές της ζωής του Βενιζέλου και τις ιστορικές στιγμές του τόπου κι ακόμη να παρακολουθήσει τις στέγες στην πορεία της πολυκύμαντης ζωής του, στα Χανιά, την Αθήνα, το Παρίσι κι αλλού. Με ιδιαίτερη ευαισθησία αποτυπώνεται η αγάπη του για το σπίτι του, τον τόπο και την οικογένειά του. Το περιλαμβάνει ακόμη, 100 περίπου φωτογραφίες και ένα κατατοπιστικό πίνακα - χρονολόγιο.
Subtitle: 
Η στέγη της ζωής του
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-86988-0-4
Book pages: 
108
Book Dimensions: 
22χ22
Publication Place: 
Χανιά

Η Ζωή Μητσοτάκη ασχολήθηκε συστηματικά με τη μελέτη της παράδοσης και της ιστορίας της Κρήτης και ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο. Ήταν, επί σειρά ετών, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".

Subtitle: 
Η στέγη της ζωής του
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-86988-0-4
Book pages: 
108
Book Dimensions: 
22χ22
Publication Place: 
Χανιά