Product

Το τέλος της τέχνης

Product

Το τέλος της τρίτης γενιάς

Το τέλος της τρέλας

Κωδικός:
129095
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ποιος είναι ο Ανίμπαλ Κεβέδο; Τρελός, περιπλανώμενος ιππότης της επανάστασης ή ένας από τους σημαντικότερους στρατευμένους διανοούμενους του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα;

23,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ποιος είναι ο Ανίμπαλ Κεβέδο; Τρελός, περιπλανώμενος ιππότης της επανάστασης ή ένας από τους σημαντικότερους στρατευμένους διανοούμενους του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα; Η οδύσσεια του μεξικανού ψυχαναλυτή αρχίζει στο Παρίσι τον Μάη του 1968. Εκεί γνωρίζεται με την Κλαιρ και βυθίζεται για χάρη της στη δίνη αλλεπάλληλων, κωμικών και τραγικών, περιπετειών που θα τον συνδέσουν με τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της σύγχρονης γαλλικής σκέψης -τον Ζακ Λακάν, τον Λουί Αλτουσέρ, τον Ρολάν Μπαρτ, τον Μισέλ Φουκώ-, θα τον οδηγήσουν στις γραμμές της μαχητικής Προλεταριακής Αριστεράς κι από κει σ' ένα μυστικό ταξίδι στην Κούβα, όπου θα ψυχαναλύσει τον Φιντέλ Κάστρο και θα τον συνοδεύσει στη Χιλή του Σαλβαδόρ Αγιέντε. Όταν, μετά από είκοσι χρόνια περιπλανήσεων, επιστρέφει στο Μεξικό του στυγερού Κάρλος Σαλίνας ντε Γκορτάρι και της νίκης του νεοφιλελευθερισμού, θα καθιερωθεί ως κριτικός τέχνης και δόκιμος συγγραφέας, θα γνωρίσει τον Ραφαέλ Γκιγιέν πολύ πριν επονομαστεί Υποδιοικητής Μάρκος, θα εμπλακεί σε μια αμφιλεγόμενη σχέση με την εξουσία και θα συρθεί σε ένα σκάνδαλο που θα θέσει τέρμα στην τρέλα του, τις ημέρες της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου. Κράμα πολιτικού και περιπετειώδους μυθιστορήματος, κριτικής του κόσμου της διανόησης και στρουκτουραλιστικής φάρσας, "Το τέλος της τρέλας" είναι μια σκληρή μεταφορά για τη μοίρα της Αριστεράς στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική, η συγκλονιστική αφήγηση της κατάρρευσης της επαναστατικής ουτοπίας. Αλλά και μια εσωτερική περιπέτεια στο όνομα της μεγαλύτερης, ίσως, τρέλας: του Έρωτα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-221-405-8
Book pages: 
445
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χόρχε Βόλπι γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1968. Σπούδασε Νομική και Λογοτεχνία στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού και έκανε διδακτορικό στην Ισπανική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα. Έχει γράψει τα μυθιστόρηματα "A pesar del oscuro silencio" ("Παρά τη ζοφερή σιωπή", 1992), "Dias de ira" ("Μέρες οργής", 1994), "La paz de los sepulcros" ("Η ειρήνη των μνημάτων", 1995), "El temperamento melancolico" ("Ο μελαγχολικός χαρακτήρας", 1996) και "Sanar tu piel amarga" ("Να γιατρέψω το πικρό σου δέρμα", 1997). Έχει επίσης γράψει το δοκίμιο "La imaginacion y el poder. Una historia intelectual de 1968" ("Η φαντασία και η εξουσία. Μια διανοητική ιστορία του 1968", 1998). Γράφει συχνά στα περιοδικά "Letras Libres, Viceversa" και "Letra Internacional".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-221-405-8
Book pages: 
445
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο