Product

Το ταξίδι και η εξορία στον κινηματογράφο του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Product

Το ταξίδι μιας ευχούλας

Το ταξίδι με το μονόξυλο ή υλικό για μια ταινία για τον πόλεμο

Κωδικός:
73173
Manufacturer: 
Description: 

Χώρος δράσης αυτού του σύγχρονου, ποιητικού θεατρικού έργου του Πέτερ Χάντκε είναι η σάλα του ξενοδοχείου Ακαπούλκο, που βρίσκεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη σε μια κοιλάδα των Βαλκανίων. Εκεί συναντιούνται δύο σκηνοθέτες, ο Αμερικανός Τζον Ο'Χάρα και ο Ισπανός Λουίς Ματσάδο, για να επιλέξουν τους ηθοποιούς που θα παίξουν στην προσεχή τους ταινία, με θέμα τον πόλεμο που ξεκίνησε σε αυτή την περιοχή πριν δέκα χρόνια.

6,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Χώρος δράσης αυτού του σύγχρονου, ποιητικού θεατρικού έργου του Πέτερ Χάντκε είναι η σάλα του ξενοδοχείου Ακαπούλκο, που βρίσκεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη σε μια κοιλάδα των Βαλκανίων. Εκεί συναντιούνται δύο σκηνοθέτες, ο Αμερικανός Τζον Ο'Χάρα και ο Ισπανός Λουίς Ματσάδο, για να επιλέξουν τους ηθοποιούς που θα παίξουν στην προσεχή τους ταινία, με θέμα τον πόλεμο που ξεκίνησε σε αυτή την περιοχή πριν δέκα χρόνια. Και έτσι εμφανίζονται οι πιθανοί πρωταγωνιστές της ταινίας -ένας ξεναγός, ένας ιστορικός, τρεις δημοσιογράφοι- δίνοντας τη δική τους εκδοχή για τα τεκταινόμενα στα Βαλκάνια. Μ' αυτό τον τρόπο παρουσιάζονται στους δύο σκηνοθέτες οι αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν τούτο τον τόπο: όλες οι αντίθετες γνώμες και καταλογίσεις ευθυνών ακούγονται στη διάρκεια αυτού του ντεφιλέ στο σαλόνι του ξενοδοχείου. Και πάλι όμως -έτσι είναι αυτή χώρα- πλάι σ' εκείνους με τη μονοσήμαντη άποψη υπάρχουν και οι άλλοι: ένας δασόβιος, ένας κρατούμενος, μια γυναίκα με δερμάτινο παλτό, που μέσα στην ειλικρινή τους σύγχυση αποτελούν ανάγλυφες αναπαραστάσεις της κατάστασης που επικρατεί εκεί. Μέσα από όλα αυτά οι δύο σκηνοθέτες -και μαζί τους ο αναγνώστης και ο θεατής- θα μπορέσουν να σχηματίσουν ο καθένας τη δική του άποψη για τα συμβάντα και να αποφασίσουν οριστικά για το μέλλον της ταινίας τους.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-256-522-5
Book pages: 
126
Book Dimensions: 
19χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτερ Χάντκε γεννήθηκε το 1942 στην Καρινθία της Αυστρίας, στα σύνορα με τη Σλοβενία. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς. Το 1963-1964 συνεργάστηκε με το περιοδικό Manuskripte. Από το 1985 ζει μόνιμα στη Γαλλία.
Από τους πιο πολυσυζητημένους σύγχρονους συγγραφείς, έχει ασχοληθεί σχεδόν με όλα τα είδη του λόγου: ποιήματα, θεατρικά έργα, σενάρια, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, μυθιστορήματα.
Για το έργο του τιμήθηκε με τα βραβεία Μπύχνερ (1973) και Κάφκα (1979). Έχει προταθεί πολλές φορές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

(φωτογραφία: Isolde Ohlbaum)

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-256-522-5
Book pages: 
126
Book Dimensions: 
19χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο