Product

Το ψωμί

Product

Το ψωμί κατά τον γάμο, τη γέννηση, την τελετή και ως δώρο στις κοινωνικές σχέσεις των Ελλήνων

Το ψωμί και το αλάτι

Κωδικός:
109681
Manufacturer: 
Description: 

Κάτω από τον τίτλο "Το ψωμί και το αλάτι", δύο λέξεις παρμένες από ένα στίχο του Κώστα Καρυωτάκη, συγκεντρώνονται ορισμένα αγροτικά δοκίμια του συγγραφέα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί και βρίσκονται διάσπαρτα στον ημερήσιο και περιοδικό, επιστημονικό και συνήθη τύπο. Τα δοκίμια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: ιστορικά, in memoriam, βιβλιοκρισίες και πολιτιστικά, όπου ο ρόλος του γεωπόνου στην αγροτική οικονομία και ανάπτυξη αλλά και την εκπαίδευση προεξέχει.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κάτω από τον τίτλο "Το ψωμί και το αλάτι", δύο λέξεις παρμένες από ένα στίχο του Κώστα Καρυωτάκη, συγκεντρώνονται ορισμένα αγροτικά δοκίμια του συγγραφέα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί και βρίσκονται διάσπαρτα στον ημερήσιο και περιοδικό, επιστημονικό και συνήθη τύπο. Τα δοκίμια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: ιστορικά, in memoriam, βιβλιοκρισίες και πολιτιστικά, όπου ο ρόλος του γεωπόνου στην αγροτική οικονομία και ανάπτυξη αλλά και την εκπαίδευση προεξέχει. Τα δοκίμια στην παρούσα συλλογή δημοσιεύονται κατά κανόνα αυτούσια, όπως εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έντυπη μορφή. Εν τούτοις ο συγγραφέας προσέθεσε στο τέλος κάθε δοκιμίου "σημειώσεις" για να δώσει τις πρώτες αντιδράσεις, αλλά και για να συμπληρώσει ή να εξηγήσει πιο ελεύθερα ορισμένα σημεία.
Subtitle: 
Αγροτικά δοκίμια
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8002-28-1
Book pages: 
168
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Παντελής Ζωιόπουλος γεννήθηκε το 1945 στου Ζωγράφου Αττικής. Σπούδασε τη Γεωπονία στην Αθήνα και πήρε διδακτορικό στο Aberdeen Σκωτίας. Σήμερα διδάσκει τη Ζωοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει μεγάλη εμπειρία στα Κοινοτικά θέματα και προήδρευσε κατ' επανάληψη της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες για την έκδοση νομοθεσίας στον τομέα του. Προσκλήθηκε να δώσει ομιλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκλαϊκεύοντας τις αιτίες των σύγχρονων διατροφικών κρίσεων. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, επιφυλλίδες στον κυριακάτικο Τύπο και τΙς συλλογές αγροτικών και διατροφικών δοκιμίων "Το ψωμί και το αλάτι" και "Η σόγια και το ψαρόλαδο" αντίστοιχα.

Subtitle: 
Αγροτικά δοκίμια
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8002-28-1
Book pages: 
168
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο