Product

Το όνειρο του Γιάντζου

Product

Το όνειρο του θείου μου. Ο μικρός ήρωας

Το όνειρο του Δαμοκλέους

Κωδικός:
95880
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Τίρανα, φθινόπωρο του 1997. Οι σφαίρες από τα καλάσνικοφ βρίσκουν εύκολα το στόχο τους ανάμεσα σε αστυνομικούς, μαφιόζους και ανυποψίαστους πολίτες. Σε μια εποχή όπου οι δολοφονίες δεν αποτελούν έκτακτη είδηση, η αυτοκτονία του Ρ. Γκ., γόνου πλούσιας οικογένειας, δεν ξαφνιάζει κανέναν.

12,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τίρανα, φθινόπωρο του 1997. Οι σφαίρες από τα καλάσνικοφ βρίσκουν εύκολα το στόχο τους ανάμεσα σε αστυνομικούς, μαφιόζους και ανυποψίαστους πολίτες. Σε μια εποχή όπου οι δολοφονίες δεν αποτελούν έκτακτη είδηση, η αυτοκτονία του Ρ. Γκ., γόνου πλούσιας οικογένειας, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Ένα ημερολόγιο ρίχνει φως στο προσωπικό δράμα του αυτόχειρα: η κηδεία της μητέρας του την ίδια μέρα με την κηδεία του "Μεγάλου Κύκλωπα" Εμβέρ Χότζα· το σπίτι του πατέρα του -φυλακή πολυτελείας· ο έρωτάς του για τη Λίντα, την κόρη του διαβόητου ανακριτή Βαλμίρ Δ.· η ομολογία ενός εγκλήματος χωρίς κίνητρο και χωρίς θύμα· ο Δαμοκλής, η σβησμένη μνήμη του. Η βασανισμένη μορφή του αρχαίου Δαμοκλή, με το σπαθί να κρέμεται απειλητικά πάνω από το κεφάλι του, θα γίνει ο μόνιμος εφιάλτης του. Ψυχολογικό δράμα καφκικής ατμόσφαιρας, οδοιπορικό σε μια χώρα αμήχανη ανάμεσα στο ένοχο παρελθόν της και στο άναρχο παρόν της, το μυθιστόρημα του διακεκριμένου σύγχρονου Αλβανού συγγραφέα Φάτος Κονγκόλι ψηλαφίζει τον κόσμο της πραγματικότητας και των φαντασιώσεων, εκεί όπου συναντώνται η υπαρξιακή αγωνία, με τη σύγχρονη πολιτική ιστορία.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-04-2712-7
Book pages: 
285
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φάτος Κονγκόλι γεννήθηκε το 1944 στο Ελμπασάν της Αλβανίας. Σπούδασε μαθηματικά στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου και στο πανεπιστήμιο των Τιράνων. Εργάστηκε ως συντάκτης στη λογοτεχνική εφημερίδα "Ντρίτα" και στον εκδοτικό οίκο Naim Frasheri.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-04-2712-7
Book pages: 
285
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο