Product

Τρεις ημέρες αγγαρεία, τρία χρόνια ομηρεία

Product

Τρεις ιπποπόταμοι ιππότες φοράνε μαύρες ρεντιγκότες

Τρεις θρύλοι και ένα παραμύθι

Κωδικός:
78697
Manufacturer: 
Description: 

Το τρίτο περιστέρι που στέλνει ο Νώε από την Κιβωτό, για να του μηνύσει αν αποτραβηχτήκαν τα νερά και φανερώθηκε η γη, αποξεχνιέται στην πανέμορφη φύση, ώσπου φτάνουν και στο καταπράσινο δάσος που έχει κουρνιάσει οι ήχοι του πολέμου.
Όταν ο Θεός αποφασίζει να τιμωρήσει το λαό του Ισραήλ καταστρέφοντάς τον, η Ραχήλ σηκώνεται από τον τάφο της για να του θυμήσει την θυσία που έκανε αυτή κάποτε στο όνομά του, αφήνοντας την αδελφή της να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε.

11,45 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το τρίτο περιστέρι που στέλνει ο Νώε από την Κιβωτό, για να του μηνύσει αν αποτραβηχτήκαν τα νερά και φανερώθηκε η γη, αποξεχνιέται στην πανέμορφη φύση, ώσπου φτάνουν και στο καταπράσινο δάσος που έχει κουρνιάσει οι ήχοι του πολέμου. Όταν ο Θεός αποφασίζει να τιμωρήσει το λαό του Ισραήλ καταστρέφοντάς τον, η Ραχήλ σηκώνεται από τον τάφο της για να του θυμήσει την θυσία που έκανε αυτή κάποτε στο όνομά του, αφήνοντας την αδελφή της να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε. Ο ευγενής Βιράτα, ξεκινάει από αρχηγός του στρατεύματος του βασιλιά, γίνεται ο Ανώτατος Δικαστής του βασιλείου, ύστερα αποτραβιέται στο σπίτι του και αργότερα σ' ένα δάσος, για να καταλήξει φύλακας των σκύλων του παλατιού, στην προσπάθειά του να πλησιάσει όσο μπορεί την αγιοσύνη. Δυο πανέμορφες δίδυμες που διαφέρουν στον χαρακτήρα όσο η μέρα με τη νύχτα, γίνονται διάσημες σ' όλη την χώρα, η μια για τις ακολασίες της και η άλλη για την ευσέβειά της, για να ανακαλύψουν στο τέλος ότι δεν είναι παρά οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Ο Στέφαν Τσβάιχ, με την απαράμιλλη πένα του ζωντανεύει ιστορίες απ' το παρελθόν, ταξιδεύοντας τον μαγεμένο αναγνώστη από την Μεσοποταμία στην Ινδία κι από εκεί στους πύργους της μεσαιωνικής Γαλλίας.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-283-163-4
Book pages: 
171
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο πολυταξιδεμένος και πολυγραφότατος Στέφαν Τσβάιχ γεννήθηκε στη Βιέννη στις 28 Νοεμβρίου 1881. Ως το 1935 -αν εξαιρέσουμε το πολυάριθμα ταξίδια του στο εξωτερικό- ζει στην Αυστρία (Βιέννη και Σάλτσμπουργκ). Μεταφράζει Βερλαίν, Μπωντλαίρ και Βεράρεν, δημοσιεύει ποίηση ("Ασημένιες χορδές", "Τα πρώτα στεφάνια"), νουβέλες ("Φόβος", "Αμόκ", "Σύγχυση των αισθήσεων" κ.ά.), θεατρικά ("Βολπόνε"), δοκίμια, καθώς και τα περισσότερα έργα μια μεγάλης σειράς βιογραφικών μελετών και λογοτεχνικών πορτρέτων για μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος ("Τρεις δάσκαλοι: Μπαλζάκ-Ντίκενς-Ντοστογιέφσκι", "Ρομαίν Ρολάν", "Μαρία Αντουανέτα", "Μαρία Στιούαρτ", "Θρίαμβος και τραγωδία του Εράσμου του Ρότερνταμ" κ.ά.). Το 1933, με την ανάληψη της εξουσίας από τους εθνικοσοσιαλιστές στη γειτονική Γερμανία, τα βιβλία του Τσβάιχ γίνονται στόχος της ναζιστικής προπαγάνδας. Το 1935 εγκαταλείπει οριστικά την Αυστρία, εγκαθίσταται στο Λονδίνο και το 1940 αποκτά τη βρετανική υπηκοότητα. Το 1941 φεύγει για τις ΗΠΑ και από κει για τη Βραζιλία. Πικραμένος από τα πολιτικά γεγονότα και από το τέλος της εποχής που περιγράφει στο αυτοβιογραφικό του έργο "Ο χθεσινός κόσμος", αυτοκτονεί μαζί με τη γυναίκα του στις 23 Φεβρουαρίου 1942 στην Πετρόπολη, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-283-163-4
Book pages: 
171
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο