Product

Υλικό ιστοριοδιφίας

Product

Υλικός πολιτισμός

Υλικό και λογισμικό μετρήσεων

Κωδικός:
144126
Manufacturer: 
Description: 

Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να εισαγάγει τον αναγνώστη στις βασικές αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό εικονικών οργάνων σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (ΗΥ) και να δείξει μέσα από εφαρμογές πως μπορούν να αναπτυχθούν πλήρη και πραγματικά συστήματα για τις ηλεκτρονικές μετρήσεις, τον έλεγχο και το βιομηχανικό αυτοματισμό. Τα συστήματα που στηρίζονται στα εικονικά όργανα συνδυάζουν υλικό (hardware) και λογισμικό (software) και μπορούν να τροποποιούνται ανάλογα με τις συγκεκριμένες κάθε φορά συνθήκες ή επιλογές, χωρίς την ανάγκη αγοράς νέου ή επιπλέον υλικού και λογισμικού.

20,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να εισαγάγει τον αναγνώστη στις βασικές αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό εικονικών οργάνων σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (ΗΥ) και να δείξει μέσα από εφαρμογές πως μπορούν να αναπτυχθούν πλήρη και πραγματικά συστήματα για τις ηλεκτρονικές μετρήσεις, τον έλεγχο και το βιομηχανικό αυτοματισμό. Τα συστήματα που στηρίζονται στα εικονικά όργανα συνδυάζουν υλικό (hardware) και λογισμικό (software) και μπορούν να τροποποιούνται ανάλογα με τις συγκεκριμένες κάθε φορά συνθήκες ή επιλογές, χωρίς την ανάγκη αγοράς νέου ή επιπλέον υλικού και λογισμικού. Ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να αποτελείται από τρία βασικά τμήματα: τη βαθμίδα πρόσκτησης της τιμής κάποιων φυσικών μεγεθών (λήψη μέτρησης), τη βαθμίδα επεξεργασίας των τιμών και τέλος τη βαθμίδα για την παρουσίαση του αποτελέσματος σε γράφημα και την αποθήκευσή του με τη μορφή ψηφιακών δεδομένων, για μετέπειτα επιστημονική ή εργαστηριακή ανάλυση. [...]
Subtitle: 
Παραδείγματα και εφαρμογές
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-418-161-0
Book pages: 
288
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Στέλιος Μπουλταδάκης είναι διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ηλεκτρονικής και ραδιοηλεκτρολογίας του ίδιου Τμήματος. Εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση στην ειδικότητα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Εργάστηκε ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών στην Εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη και έχει κάνει πολλές εισηγήσεις σε εκπαιδευτικά συνέδρια. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά στο επιστημονικό πεδίο της Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και ειδικότερα με τις οπτικές ιδιότητες ημιαγωγικών υλικών και έχει δημοσιεύσει πολλές ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε συνέδρια με κριτές.

Subtitle: 
Παραδείγματα και εφαρμογές
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-418-161-0
Book pages: 
288
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο