Product

Φεμινισμός και εκκλησία

Product

Φεμινιστική θεωρία και πολιτισμική κριτική

Φεμινιστική ερμηνευτική

Κωδικός:
86139
Description: 

[...] Η παρούσα μελέτη, η οποία προέκυψε από την ανάγνωση και επεξεργασία της πλούσιας βιβλιογραφίας, αρχικά για τις ανάγκες του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ερμηνεία της Καινής Διαθήκης, περιορίζεται στη φεμινιστική ερμηνευτική, τομέα της φεμινιστικής θεολογίας που ασχολείται με την ερμηνεία των κειμένων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, που άμεσα ή έμμεσα αναφέρονται στο ρόλο και τη δράση των γυναικών στις αντίστοιχες κοινότητες.
Η μελέτη, έχει εμπλουτιστεί και αναθεωρηθεί με βάση τα πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η παρούσα μελέτη, η οποία προέκυψε από την ανάγνωση και επεξεργασία της πλούσιας βιβλιογραφίας, αρχικά για τις ανάγκες του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ερμηνεία της Καινής Διαθήκης, περιορίζεται στη φεμινιστική ερμηνευτική, τομέα της φεμινιστικής θεολογίας που ασχολείται με την ερμηνεία των κειμένων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, που άμεσα ή έμμεσα αναφέρονται στο ρόλο και τη δράση των γυναικών στις αντίστοιχες κοινότητες. Η μελέτη, έχει εμπλουτιστεί και αναθεωρηθεί με βάση τα πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Ο παράγοντας φύλο στη σύγχρονη βιβλική ερμηνευτική
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-242-289-0
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Κασσελούρη - Χατζηβασιλειάδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ειδίκευσης στην Ερμηνεία της Καινής Διαθήκης και διδάκτορας του ίδιου Τμήματος. Εργάστηκε ως Ε.Μ.Υ. στον Τομέα Βιβλικής Γραμματείας και Θρησκειολογίας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Από το Δεκέμβριο του 2002 είναι συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι. - Γενική Γραμματεία Ισότητας). Έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε ελληνικά και ξένα θεολογικά περιοδικά, κυρίως με θέμα τη σύγχρονη φεμινιστική θεολογική σκέψη και το ρόλο των γυναικών στον πρωτοχριστιανική και τη σύγχρονη ορθόδοξη εκκλησιαστική κοινότητα.

Subtitle: 
Ο παράγοντας φύλο στη σύγχρονη βιβλική ερμηνευτική
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-242-289-0
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο