Product

Φιλοσοφία του δικαίου

Product

Φιλοσοφία του Δικαίου 2. Ο ορισμός της Φιλοσοφίας του Δικαίου. Κριτική ανάλυση του τρόπου ύπαρξης της Νομικής Επιστήμης και του κρατούντος δικαιοπολιτικού φαινομένου

Φιλοσοφία του δικαίου

Κωδικός:
183699
Description: 

Το παρόν σύγγραμμα "Φιλοσοφία του δικαίου - Αρχαιοελληνική και νεωτέρα" του Ι. Καρεκλά κινείται επί πέντε βασικών αξόνων. Πρώτον, αναδεικνύει την άρρηκτη διασύνδεση Φιλοσοφίας του Δικαίου, Ηθικής Φιλοσοφίας και Πολιτικής Φιλοσοφίας. Δεύτερον, παρουσιάζει επαρκώς τις δύο μεγάλες σχολές σκέψης της Φιλοσοφίας του Δικαίου, το φυσικό δίκαιο και το νομικό θετικισμό. Τρίτον, διεξέρχεται αναλυτικά την αρχαία ελληνική και τη νεωτέρα φιλοσοφία του δικαίου. Τέταρτον, αποδεικνύει και καταδεικνύει ότι η Φιλοσοφία του Δικαίου υπεισέρχεται σε όλους σχεδόν τους κλάδους της Νομικής Επιστήμης.

29,57 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν σύγγραμμα "Φιλοσοφία του δικαίου - Αρχαιοελληνική και νεωτέρα" του Ι. Καρεκλά κινείται επί πέντε βασικών αξόνων. Πρώτον, αναδεικνύει την άρρηκτη διασύνδεση Φιλοσοφίας του Δικαίου, Ηθικής Φιλοσοφίας και Πολιτικής Φιλοσοφίας. Δεύτερον, παρουσιάζει επαρκώς τις δύο μεγάλες σχολές σκέψης της Φιλοσοφίας του Δικαίου, το φυσικό δίκαιο και το νομικό θετικισμό. Τρίτον, διεξέρχεται αναλυτικά την αρχαία ελληνική και τη νεωτέρα φιλοσοφία του δικαίου. Τέταρτον, αποδεικνύει και καταδεικνύει ότι η Φιλοσοφία του Δικαίου υπεισέρχεται σε όλους σχεδόν τους κλάδους της Νομικής Επιστήμης. Πέμπτον, το σύγγραμμα αυτό μεταχειρίζεται με ιδιαίτερο τρόπο εξειδικευμένα ζητήματα Φιλοσοφίας του Δικαίου, όπως είναι η συνταγματική θεωρία της πολιτικής ανυπακοής, η θεωρία των επαναστάσεων, η θεωρία και πρακτική της πολιτικής ευθύνης και το ζήτημα της θανατικής ποινής.
Subtitle: 
Αρχαιοελληνική και νεωτέρα
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-562-040-5
Book pages: 
224
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Αρχαιοελληνική και νεωτέρα
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-562-040-5
Book pages: 
224
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο