Product

Φλώρα: Ακολουθώντας τη μαγική πυξίδα

Product

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Κωδικός:
74162
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Πίσω από τις επιβλητικές προσόψεις των ιστορικών κτιρίων της Φλωρεντίας, ο Ντέιβιντ Λίβιτ διερευνά τη γοητεία της αναλύοντας τις κινηματογραφικές και τις λογοτεχνικές αποτυπώσεις της, τις ιδιαίτερες ιστορίες των προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την πρόσφατη διαδρομή της, το ρόλο που παίζουν οι καλλιτεχνικοί της θησαυροί. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου η σύγχρονη Φλωρεντία αναδύεται σαγηνευτική αλλά και απατηλή, μια ιδιάζουσα περίπτωση.

13,21 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πίσω από τις επιβλητικές προσόψεις των ιστορικών κτιρίων της Φλωρεντίας, ο Ντέιβιντ Λίβιτ διερευνά τη γοητεία της αναλύοντας τις κινηματογραφικές και τις λογοτεχνικές αποτυπώσεις της, τις ιδιαίτερες ιστορίες των προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την πρόσφατη διαδρομή της, το ρόλο που παίζουν οι καλλιτεχνικοί της θησαυροί. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου η σύγχρονη Φλωρεντία αναδύεται σαγηνευτική αλλά και απατηλή, μια ιδιάζουσα περίπτωση. [...] Η υπόσχεση ενός πεπρωμένου -που αγγίζει τα όρια του ερωτικού από τη μια και του καλλιτεχνικού από την άλλη- μοιάζει να συνδεόταν πάντοτε στενά με τη Φλωρεντία στο θυμικό του ξένου, τραβώντας τον στην πόλη, όχι απλώς για να δει αλλά για να είναι ή να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό που ήταν ήδη [...]
Subtitle: 
Μια ιδιάζουσα περίπτωση
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-582-6
Book pages: 
216
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Ντέιβιντ Λίβιτ γεννήθηκε το 1961 στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Γέηλ. Είναι καθηγητής Πανεπιστημίου της Φλόριντα και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Διευθύνει το φιλολογικό και λογοτεχνικό περιοδικό Subtropics.
Είναι συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων και διηγημάτων (στα ελληνικά κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του "Η χαμένη γλώσσα των γερανών", εκδ. Aquarius και "Φλωρεντία" εκδ. Μεταίχμιο).
"Ο υπάλληλος από την Ινδία" ήταν στην τελική λίστα υποψηφιοτήτων για τα βραβεία PEN/Faulkner και IMPAC. Τιμήθηκε στην Ιταλία με το βραβείο ξένης λογοτεχνίας Grinzane-Cavour.

Subtitle: 
Μια ιδιάζουσα περίπτωση
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-582-6
Book pages: 
216
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο