Product

Φυσικές επιστήμες ΣΤ΄ δημοτικού

Product

Φυσικές θεραπείες για κοινές αρρώστιες

Φυσικές επιστήμες στην αρχαιολογία

Κωδικός:
94026
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια βασική μελέτη για τη συμβολή των φυσικών επιστημών στην αρχαιολογία και είναι ιδιαίτερα περιεκτικό και αναλυτικό ως προς τα περιεχόμενά του, τα οποία εισάγουν σταδιακά τον αναγνώστη/μελετητή στο πνεύμα και την ορολογία των αρχαιομετρικών επιστημών ώστε να γίνεται κατανοητό από αρχαιολόγους αλλά παράλληλα και από επιστήμονες θετικών επιστημών σε ό,τι αφορά αρχαιολογικά προβλήματα που επιλύονται με την αρχαιομετρία.

49,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια βασική μελέτη για τη συμβολή των φυσικών επιστημών στην αρχαιολογία και είναι ιδιαίτερα περιεκτικό και αναλυτικό ως προς τα περιεχόμενά του, τα οποία εισάγουν σταδιακά τον αναγνώστη/μελετητή στο πνεύμα και την ορολογία των αρχαιομετρικών επιστημών ώστε να γίνεται κατανοητό από αρχαιολόγους αλλά παράλληλα και από επιστήμονες θετικών επιστημών σε ό,τι αφορά αρχαιολογικά προβλήματα που επιλύονται με την αρχαιομετρία. Ο συγγραφέας κάνει μια σύζευξη των φαινομενικά διαφορετικών επιστημών και επιτυγχάνει ένα παν-επιστημονικό αποτέλεσμα που ωφελεί και τους αρχαιολόγους και τους αρχαιομέτρες. Τέλος, χρησιμοποιεί επιλεκτικά παραδείγματα εφαρμογής της Αρχαιομετρίας στην επίλυση αρχαιολογικών προβλημάτων. Ο τρόπος παρουσίασης του βιβλίου -αναλυτικός και κατανοητός- που ενισχύεται με παραστατικές εικόνες, σχήματα και φωτογραφίες, το κάνει ιδιαίτερα προσιτό από οποιονδήποτε έχει γενικότερα επιστημονικά ενδιαφέροντα.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-402-182-6
Book pages: 
703
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιωάννης Λυριτζής είναι Καθηγητής Αρχαιομετρίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Πρόεδρος στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, ιδρυτής και διευθυντής της Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας στη Ρόδο και αντεπιστέλλον μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών στη Ντιζόν. Έχει συγγράψει επτά βιβλία, πληθώρα άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και είναι ιδρυτής και διευθυντής έκδοσης του διεθνούς περιοδικού Mediterranean Archaeology and Archaeometry. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και στη Ακαδημίας Αθηνών και ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bordeaux III. Μεταδιδακτορική έρευνα περάτωσε στα Πανεπιστήμια Εδιμβούργου, ΜακΜάστερ Καναδά και Οξφόρδης. Στις πρωτότυπες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνεται η ανάπτυξη δύο μεθόδων χρονολόγησης αρχαιολογικών υλικών, με φωταύγεια σε μεγαλιθικά κτίρια και με πυρηνική ανάλυση στην ενυδάτωση οψιανών εργαλείων. Το έργο του αναφέρεται στα διεθνή citation indices και τα τωρινά του ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζουν στην πυρηνική χρονολόγηση διαφόρων αρχαιολογικών υλικών, την αρχαιοαστρονομία, τη γεωφυσική και στις φυσικές μεθόδους ανάλυσης αρχαιολογικών υλικών.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-402-182-6
Book pages: 
703
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο