Product

Χρονο-Graffiti

Product

Χρονόγραμμα

Χρονο-λόγια

Κωδικός:
116215
Description: 

Τι είναι ο χρόνος; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα; Ποια σχέση τον συνδέει με την αιωνιότητα, το θάνατο, τον έρωτα; Τι είναι η διάρκεια, η στιγμή, το παρελθόν με τις αναμνήσεις του, το παρόν με τη δράση και το μέλλον με τις προσδοκίες; Πώς τον βιώνουμε στην καθημερινότητα μας και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί; Μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι μέσα στο χρόνο που μας έχει δοθεί;

23,97 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τι είναι ο χρόνος; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα; Ποια σχέση τον συνδέει με την αιωνιότητα, το θάνατο, τον έρωτα; Τι είναι η διάρκεια, η στιγμή, το παρελθόν με τις αναμνήσεις του, το παρόν με τη δράση και το μέλλον με τις προσδοκίες; Πώς τον βιώνουμε στην καθημερινότητα μας και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί; Μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι μέσα στο χρόνο που μας έχει δοθεί; Σ' αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα καταθέτουν τις απόψεις τους φιλόσοφοι, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες ακαδημαϊκές περγαμηνές. Για όλους αυτούς το ζήτημα του χρόνου αποτέλεσε μια δημιουργική πρόκληση. Ο συγγραφέας, κατά τη διάρκεια ενός οδοιπορικού που κράτησε είκοσι χρόνια, συγκέντρωσε και κατέγραψε τις απόψεις και τους στοχασμούς τους. Πέραν των προβληματισμών που ενδέχεται να προκαλέσουν στον αναγνώστη οι αναφορές αυτές στο χρόνο, το ρυθμιστή της ατομικής και κοινωνικής μας ζωής, μπορούν να λειτουργήσουν και ως ερέθισμα για όλους εκείνους που έχουν το μεράκι να ασχοληθούν με τις ποικίλες εκφάνσεις του χρόνου.
Subtitle: 
Αναφορές στο χρόνο από την αρχαιότητα στις μέρες μας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4391-8
Book pages: 
295
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

O Γιάννης Mπαδογιαννάκις γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Eθνικό Mετσόβιο Πολυτεχνείο, από το οποίο αποφοίτησε το 1953. Παράλληλα με μία έντονη και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τεχνικό κλάδο, ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τη μελέτη κοινωνικών θεμάτων. Kαρπός αυτής της ενασχόλησής του υπήρξε η σύνταξη ενός κειμένου με θέμα "H πορεία προς την τρίτη χιλιετία" (1992) και ενός δοκιμίου με αντικείμενο το τεράστιας κοινωνικής σημασίας ζήτημα του Eλεύθερου Xρόνου (1994). Tο 2000 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Xρόνος: Οδοιπορικό χωρίς τέλος", με το οποίο επιχειρεί να διεισδύσει στα ενδότερα του χρόνου, φωτίζοντας από πολλές πλευρές αυτό το πολυσύνθετο θέμα. Tο 2005 συμπληρώνει την ενασχόλησή του με το χρόνο με τη δημοσίευση του βιβλίου του "Kαθένας με το χρόνο του (Η φύση, ο χρόνος και ο άνθρωπος)", στο οποίο εστιάζει το ενδιαφέρον του στον προσωπικό-υποκειμενικό χρόνο, επιχειρώντας να προσεγγίσει τη σχέση του χρόνου με τη βιολογία και την ψυχολογία.

Subtitle: 
Αναφορές στο χρόνο από την αρχαιότητα στις μέρες μας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4391-8
Book pages: 
295
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο