Product

Αγεωγράφητος χώρα

Product

Αγήνωρ Αστεριάδης

Άγημα τιμών

Κωδικός:
20468
Manufacturer: 
Description: 

Ο συγγραφέας γνωστός ήδη από το πρώτο του μυθιστόρημα "Αγάθος", αφηγούμενος σε τούτη τη νουβέλα ένα γεγονός καθημερινό, αλλά και συγκλονιστικό, έναν θάνατο και μια κηδεία, σατιρίζει την επίσημη ιδεολογία της μετεμφυλιακής Ελλάδας, τα σύμβολά της και τους εκπροσώπους της, ισορροπώντας διαρκώς ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, ανάμεσα στον ανθρώπινο πόνο και το γέλιο, τη συντροφικότητα και τη μοναχικότητα...

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο συγγραφέας γνωστός ήδη από το πρώτο του μυθιστόρημα "Αγάθος", αφηγούμενος σε τούτη τη νουβέλα ένα γεγονός καθημερινό, αλλά και συγκλονιστικό, έναν θάνατο και μια κηδεία, σατιρίζει την επίσημη ιδεολογία της μετεμφυλιακής Ελλάδας, τα σύμβολά της και τους εκπροσώπους της, ισορροπώντας διαρκώς ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, ανάμεσα στον ανθρώπινο πόνο και το γέλιο, τη συντροφικότητα και τη μοναχικότητα... Υπηρετώντας τη θητεία του ένα έφεδρος αξιωματικός, ζει για λίγους μήνες σε μια μουντή, ασφυκτική τοποθεσία της ελληνικής επαρχίας. Περιγράφει το τοπίο και τις εποχές που το βάφουν με διαφορετικά χρώματα και του προσδίδουν διαφορετική ατμόσφαιρα κάθε φορά, σκιαγραφεί τους ανθρώπινους χαρακτήρες που συναντά και, τέλος, διηγείται μια σπάνια εμπειρία που του τυχαίνει στα πλαίσια της "άσκησης των καθηκόντων του".
Publications Date: 
1990
Book ISBN: 
960-211-084-8
Book pages: 
100
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1942 σε επαρχιακή κωμόπολη της Μακεδονίας από γονείς πρόσφυγες. Σπούδασε κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση. Ζει στη Θεσσαλονίκη.
Έχει γράψει ποιήματα και πεζά και έχει μεταφράσει αρχαίους κλασικούς.

Publications Date: 
1990
Book ISBN: 
960-211-084-8
Book pages: 
100
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο