Product

Άπαντα 8

Product

Άπαντα 8

Άπαντα 8

Κωδικός:
41293
Manufacturer: 
Description: 

Περί δηλητηρίων φαρμάκων :Τα δηλητήρια. Πρόληψη και θεραπεία. Ενδεικτικά: Κανθαρίδα, βούπρηστη, σαλαμάνδρα, δορύκνιο, ακόνιτο, κορίανδρος, κώνειο, μανδραγόρας, όπιο, παπαρούνα, γύψος, υδράργυρος, βδέλλες κ.ά.
Περί ιοβόλων: Σχετικά με τα ζώα που φέρουν δηλητήριο. Επίσης για τη λύσσα (ο λυσσασμένος σκύλος).

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Περί δηλητηρίων φαρμάκων :Τα δηλητήρια. Πρόληψη και θεραπεία. Ενδεικτικά: Κανθαρίδα, βούπρηστη, σαλαμάνδρα, δορύκνιο, ακόνιτο, κορίανδρος, κώνειο, μανδραγόρας, όπιο, παπαρούνα, γύψος, υδράργυρος, βδέλλες κ.ά. Περί ιοβόλων: Σχετικά με τα ζώα που φέρουν δηλητήριο. Επίσης για τη λύσσα (ο λυσσασμένος σκύλος). Περί λίθων: Γλωσσάριο των βασικών ορυκτών και των ιατρικών τους χρήσεων. De herbis femininis: Λατινική μετάφραση κάποιων κεφαλαίων από το έργο του Διοσκουρίδη Περί ύλης ιατρικής. Ενδεικτικό για την αντιμετώπιση των αρχαίων κειμένων από τους μεταγενέστερους στον λατινόφωνο κόσμο.
Subtitle: 
Περί δηλητηρίων φαρμάκων, Περί ιοβόλων, Περί λίθων, De herbis femininis
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-352-855-2
Book pages: 
292
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στην Ανάζαρβο της Κιλικίας και έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. Ήταν γιατρός στο ρωμαϊκό στρατό και θεωρείται ο σημαντικότερος φαρμακολόγος της Αρχαιότητας.
Εκπαιδεύτηκε στην Ταρσό, η οποία ήταν το διασημότερο βοτανολογικό-φαρμακολογικό κέντρο της εποχής και ταξίδεψε πολύ για να συλλέξει εμπειρίες από διάφορες περιοχές. Με προσωπική αυτοψία και συμβουλευόμενος παλαιότερη βιβλιογραφία, έγραψε στην ελληνική γλώσσα σε πέντε τόμους το κυριότερο έργο του "Περί Ύλης Ιατρικής" (De Materia Medica).
Ένα ακόμα βιβλίο του για φάρμακα θεωρήθηκε από τον Γαληνό (129-199 μ.Χ.) ως το πληρέστερο και πιο θεμελιωμένο βιβλίο της εποχής. Ένα τρίτο βιβλίο με τίτλο "Περί Απλών Φαρμάκων" που παλαιότερα θεωρείτο ψευδεπώνυμο, αποδίδεται πλέον από τους περισσότερους ερευνητές στον Διοσκουρίδη. Άλλα, επίσης φαρμακολογικά βιβλία, είναι αμφισβητούμενα, επειδή φαίνεται να μιμούνται το στιλ του μεγάλου φαρμακολόγου, θεωρούνται όμως νεότερα.
Αν και ο Διοσκουρίδης είχε στόχο να μείνει στο επίπεδο της φυσιοκρατίας, δεν απέφυγε στο βιβλίο του την αναφορά μερικών "μαγικών" ουσιών, οι οποίες φαίνεται ότι ήταν διαδεδομένες εκείνη την εποχή. Τα φαρμακολογικά βιβλία του Διοσκουρίδη μεταφράστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές και ανατολικές γλώσσες και αποτέλεσαν βασικά εγχειρίδια μέχρι την Αναγέννηση. Με την ανάδειξη της οργανικής χημείας από το 19ο αιώνα, υποχώρησαν οι συνταγές του Διοσκουρίδη με βοτανολογικά στοιχεία, οι οποίες χρησιμοποιούνται όμως παραλλαγμένες στη λαϊκή πρακτική και στην ομοιοπαθητική.

Subtitle: 
Περί δηλητηρίων φαρμάκων, Περί ιοβόλων, Περί λίθων, De herbis femininis
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-352-855-2
Book pages: 
292
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο