Product

Άρωμα μνήμης

Product

Άρωμα πάγου

Άρωμα μνήμης: "... τι θα γίνει φίλε μου με μας;"

Κωδικός:
141389
Manufacturer: 
Description: 

Τα τραγούδια είναι πουλιά. Στην αριστερή τους φτερούγα κουβαλάνε στιχάκια και στη δεξιά μουσικές. Στιχάκια και μουσικές στον αέρα. Εδώ κι εκεί.
Τα τραγούδια είναι παιδιά. Άτακτα, πεισματάρικα και συχνά πολύ ατίθασα. Παιδιά, που τρέχουν καλπάζοντας χωρίς χαλινάρια. Πάνω από φράχτες. Πέρα από σύνορα. Έξω από χάρτες. Παιδιά του άγριου πόθου.

15,98 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα τραγούδια είναι πουλιά. Στην αριστερή τους φτερούγα κουβαλάνε στιχάκια και στη δεξιά μουσικές. Στιχάκια και μουσικές στον αέρα. Εδώ κι εκεί. Τα τραγούδια είναι παιδιά. Άτακτα, πεισματάρικα και συχνά πολύ ατίθασα. Παιδιά, που τρέχουν καλπάζοντας χωρίς χαλινάρια. Πάνω από φράχτες. Πέρα από σύνορα. Έξω από χάρτες. Παιδιά του άγριου πόθου. Τα τραγούδια είναι παιχνίδια. Συνήθως απρόβλεπτα (ανατρέποντας τους οροθετημένους κανόνες). Ιδιαίτερα άναρχα (παραβιάζοντας χρονικές δεσμεύσεις και χωρικούς ορίζοντες). Βαθιά αιρετικά (παραβιάζοντας τους νόμους της αγοράς, του συρμού και της λογικής των αριθμών). Τα τραγούδια είναι ταξίδια. Ακυβέρνητα, ξυλάρμενα και αυτόνομα. Ταξίδια μνήμης και λήθης. Πυξίδα τους χείλη των στεριανών. Άγκυρά τους οι καρδιές των ξέμπαρκων. Λιμάνι τους οι αγκαλιές των καραβοτσακισμένων ναυαγών. Τα τραγούδια είναι όνειρα. Όνειρα πάθους, έκστασης, μέθεξης. Όνειρα ξυπόλυτα, ξέφραγα, κουρέλια. Όνειρα κόντρα στο ρεύμα. Όνειρα μέσα στα όνειρα. Όνειρα συνωμοτικά: "... τι θα γίνει φίλε μου με μας;"
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-694-036-5
Book pages: 
278
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σταμάτης Μεσημέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Πτυχιούχος της Παντείου Σχολής Πολιτικών Επιστημών, άρχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο York της Αγγλίας, στον κλάδο της κοινωνικής ψυχολογίας, όπου εργάστηκε ως ακαδημαϊκός βοηθός του Roland Robertson, στην έδρα της κοινωνικής ψυχοπαθολογίας. Πήρε το master of science στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Bridgeport των ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως υφηγητής στην έδρα της εξελικτικής ψυχολογίας και παράλληλα, ως εσωτερικός ψυχοπαθολόγος στην Πανεπιστημιακή κλινική του Bridgeport. Με την πρότυπη διατριβή του "Η τρίτη διάσταση της ψυχολογίας" συνέχισε την πρακτική του ειδίκευση στον τομέα της ψυχοθεραπείας, στο μετεκπαιδευτικό τμήμα της Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Yale, εφαρμόζοντας τη "θεωρία του τρισδιάστατου άγχους", με την εποπτεία του πρύτανη ψυχολογίας Jerome Singer.
Συμπλήρωσε τον κύκλο των σπουδών του, με την απόκτηση του Doctor of Psychology και του διδάκτορα ψυχολογίας, από το Kansas City, Missouri.
Το πρώτο του βιβλίο "Τα ναρκωτικά και το κοινωνικό σύστημα" δημοσιεύτηκε το 1975. Μετά ακολούθησαν "Η ψυχολογία του άγχους" (1978), "Η ψυχολογία των ναρκομανών" (1980), "Η ψυχολογία του ποδοσφαίρου" (1982), "Ψυχικός πόνος: μια δυναστεία χωρίς όρια" (1986) και "Αναζητώντας επικοινωνία" (1988).
Με πολλές συμμετοχές σε παγκόσμια και διεθνή συνέδρια, ασχολήθηκε ιδιωτικά, με ψυχοθεραπεία (ατομική-ομαδική) και συγγραφική έρευνα.
Στον χώρο της δισκογραφίας μπήκε το 1987, δημιουργώντας το συγκρότημα "Ρωγμές", με συναυλίες ενάντια στις βαθύτερες αιτίες που παράγουν, προωθούν και εξαπλώνουν τη μάστιγα της ηρωίνης. Τα τραγούδια του έγιναν γνωστά με τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενώ είχε συνεργαστεί και με τη Μαρία Δημητριάδη, τη Γλυκερία, την Αφροδίτη Μάνου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.
Πέθανε στις 3 Απριλίου 2009 κτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-694-036-5
Book pages: 
278
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο