Product

Έλληνες στην Ολλανδία

Product

Έλληνες στο Βέλγιο

Έλληνες στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου

Κωδικός:
139946
Description: 

Άουσβιτς - Μπίρκεναου... λέξεις που μετατράπηκαν σε συνώνυμα της φρίκης και του θανάτου. Στις αμέτρητες εκατόμβες αίματος που θυσιάστηκαν στον βωμό του χιτλερικού μινώταυρου, δεν απουσίασε αίμα ελληνικό. Εξήντα χιλιάδες Ελλήνων, που το μόνο για το οποίο έφταιξαν είναι ότι γεννήθηκαν Εβραίοι, και μερικές δεκάδες Χριστιανών, που συνελήφθησαν για αντιστασιακή δράση ή γιατί βοήθησαν Εβραίους συμπολίτες τους να διαφύγουν, γνώρισαν απίστευτα μαρτύρια στην κόλαση εκείνη που ακόμα και η πένα του Δάντη θα αδυνατούσε να περιγράψει.

28,76 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Άουσβιτς - Μπίρκεναου... λέξεις που μετατράπηκαν σε συνώνυμα της φρίκης και του θανάτου. Στις αμέτρητες εκατόμβες αίματος που θυσιάστηκαν στον βωμό του χιτλερικού μινώταυρου, δεν απουσίασε αίμα ελληνικό. Εξήντα χιλιάδες Ελλήνων, που το μόνο για το οποίο έφταιξαν είναι ότι γεννήθηκαν Εβραίοι, και μερικές δεκάδες Χριστιανών, που συνελήφθησαν για αντιστασιακή δράση ή γιατί βοήθησαν Εβραίους συμπολίτες τους να διαφύγουν, γνώρισαν απίστευτα μαρτύρια στην κόλαση εκείνη που ακόμα και η πένα του Δάντη θα αδυνατούσε να περιγράψει. Αυτήν τη σκοτεινή σελίδα της εθνικής μας ιστορίας, άγνωστη στους περισσότερους, έρχεται να καλύψει η έκδοση αυτή, επιχειρώντας με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού και τις γραπτές και προφορικές μαρτυρίες όσων επέζησαν και θέλησαν να μιλήσουν, ένα οδυνηρό οδοιπορικό μνήμης και ιστορίας περπατώντας βήμα-βήμα στο άντρο του κολαστηρίου Άουσβιτς - Μπίρκεναου. [...]
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-02-2298-3
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Φωτεινή Τομαή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Birmingham. Δημοσιεύματά της έχουν φιλοξενήσει ελληνικά, αγγλικά και βουλγαρικά αρχαιολογικά περιοδικά. Η ίδια δημοσιεύει επίσης άρθρα της στον αθηναϊκό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών μέχρι το 1982, υπηρέτησε ως ακόλουθος Τύπου και Μορφωτικών Θεμάτων της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια. Το 1984 τοποθετήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου από το 1996 διευθύνει την Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου. Με επιμέλειά της έχουν κυκλοφορήσει συλλογές διπλωματικών εγγράφων, που η ίδια έχει κληθεί να παρουσιάσει σε ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και διεθνείς διασκέψεις με συναφές περιεχόμενο. Την πρώτη της εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα έκανε με τις νουβέλες "Η πιατέλα και άλλα εύθραυστα" (1999). Η "Οδός Παραδείσου κλειστή" (2001) ήταν το πρώτο της μυθιστόρημα. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών, της Μαριέτας και της Ελένης.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-02-2298-3
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο