Product

Έλλη Λαμπέτη

Product

Έλλη Λαμπέτη

Έλλη Λαμπέτη

Κωδικός:
97483
Manufacturer: 
Description: 

"Η Έλλη Λαμπέτη είχε το φοβερό "προνόμιο" να πεθάνει δύο φορές. Την πρώτη, όταν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για να υποβληθεί σε επέμβαση στο λάρυγγα.
Τότε, η δημοσιογράφος, μακαρίτισσα κι αυτή, Σούλα Αλεξανδροπούλου, ιδιαιτέρα της Μελίνας Μερκούρη, σε μια δεξίωση όπου παρευρισκόταν με την υπουργό Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη, πήρε το αυτί της ότι πέθανε η Λαμπέτη. Χωρίς να διασταυρώσει την είδηση, την τηλεφώνησε στην Αθήνα, στην εφημερίδα της οποίας ήταν ανταποκρίτρια, προσθέτοντας και τη θλίψη της υπουργού!

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Η Έλλη Λαμπέτη είχε το φοβερό "προνόμιο" να πεθάνει δύο φορές. Την πρώτη, όταν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για να υποβληθεί σε επέμβαση στο λάρυγγα. Τότε, η δημοσιογράφος, μακαρίτισσα κι αυτή, Σούλα Αλεξανδροπούλου, ιδιαιτέρα της Μελίνας Μερκούρη, σε μια δεξίωση όπου παρευρισκόταν με την υπουργό Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη, πήρε το αυτί της ότι πέθανε η Λαμπέτη. Χωρίς να διασταυρώσει την είδηση, την τηλεφώνησε στην Αθήνα, στην εφημερίδα της οποίας ήταν ανταποκρίτρια, προσθέτοντας και τη θλίψη της υπουργού! Στην Αθήνα έγινε χαμός. Εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση έκαναν συγκινητικά αφιερώματα! Το τραγικό ήταν ότι το πληροφορήθηκε και η ίδια η Λαμπέτη. "Με διέγραψαν εν ψυχρώ από τον κατάλογο των ζώντων" είπε. "Ας περίμεναν λίγο... Βιάστηκαν..." Η διάψευση στην Αθήνα έκανε πάταγο. Όμως, λίγες μέρες αργότερα, η αυλαία έπεσε οριστικά".
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8228-79-4
Book pages: 
357
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννημένος το 1923, αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των πολιτιστικών μας πραγμάτων για μισό αιώνα περίπου, ο Φ. Ηλιάδης (Μυτιλήνη, 1928), προσωπικός φίλος των πρωταγωνιστικών και μη στελεχών της σκηνής, της οθόνης και των Γραμμάτων, με τεράστιο αρχείο ιδιογράφων, φωτογραφιών κ.λπ, είχε αφοσιωθεί στην καταγραφή του πολιτιστικού χρονικού της χώρας μας. Άρχισε τη δημοσιογραφική του πορεία πολύ νωρίς. ­15 χρονών είχε εκδώσει το πρώτο του βιβλίο ­ και κατόπιν έκδωσε δυο ανθολογίες ποίησης (Παγκόσμια και Ελληνική), το ιστορικό χρονικό "Ελληνικός Κινηματογράφος 1906-1960", τις μονογραφίες "Μαρίκα Κοτοπούλη" και "Ο Τσαρούχης μου είπε". Διατέλεσε διευθυντής στα περιοδικά "Ποιητική Τέχνη", "Γράμματα" και "Ελληνικό Θέατρο" (έκδοση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών). Είχε ασχοληθεί με τη συγγραφή, τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία στο ραδιόφωνο, στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Η ταινία του "Νεκρή Πολιτεία" (1925) ήταν μια από τις πρώτες επίσημες συμμετοχές της Ελλάδας στο Φεστιβάλ των Καννών. Είχε διευθύνει τα θέατρα "Κοτοπούλη-Ρεξ" (θίασος Ντ. Ηλιόπουλου), "Διονύσια" (θίασος Έ. Λαμπέτη, "Λεωφορείο ο Πόθος") και "Βεάκη" ("Προσκήνιο", Αλ.Σολομός).
Έφυγε από τη ζωή στα 87 του χρόνια.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8228-79-4
Book pages: 
357
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο