Product

Ένα παιδί, δύο πατρίδες

Product

Ένα παιχνιδιάρικο κοχύλι

Ένα παιχνίδι για βασιλιάδες

Κωδικός:
70026
Manufacturer: 
Description: 

1422. Παραμονές πολέμου ανάμεσα στη Γαλλία και την Αγγλία. Βρισκόμαστε στην περιοχή της Γαλλίας που εκτείνεται στις όχθες του Λίγηρα, εκεί όπου δεσπόζει το κάστρο της Κλερικούρ. Ο αφέντης του κάστρου, ο Φαμπέρ, ένας φωτισμένος και πολυταξιδεμένος άνθρωπος της εποχής του, ζει εκεί με το θετό του γιο, το ζωηρό Λούτσο. Η πολιορκία των Γάλλων από τους Άγγλους ξεκινά. Πολιορκητές και πολιορκούμενοι ψάχνουν τρόπους για να περάσουν πιο ευχάριστα τις ατέλειωτες ώρες της αναμονής. Τα τυχερά παιχνίδια δίνουν και παίρνουν.

4,12 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

1422. Παραμονές πολέμου ανάμεσα στη Γαλλία και την Αγγλία. Βρισκόμαστε στην περιοχή της Γαλλίας που εκτείνεται στις όχθες του Λίγηρα, εκεί όπου δεσπόζει το κάστρο της Κλερικούρ. Ο αφέντης του κάστρου, ο Φαμπέρ, ένας φωτισμένος και πολυταξιδεμένος άνθρωπος της εποχής του, ζει εκεί με το θετό του γιο, το ζωηρό Λούτσο. Η πολιορκία των Γάλλων από τους Άγγλους ξεκινά. Πολιορκητές και πολιορκούμενοι ψάχνουν τρόπους για να περάσουν πιο ευχάριστα τις ατέλειωτες ώρες της αναμονής. Τα τυχερά παιχνίδια δίνουν και παίρνουν. Τότε, ο Φαμπέρ, απηυδισμένος από την παντοκρατορία της τύχης, τους συστήνει ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι· οι ρίζες του χάνονται βαθιά στο χρόνο και καλύπτονται από ένα πέπλο μύθου και μυστηρίου. Είναι το παιχνίδι των βασιλιάδων, το σκάκι. Ένα παιχνίδι που βασίζεται όχι τόσο στην τύχη όσο στην εξυπνάδα και τη στρατηγική. Ένα παιχνίδι που θυμίζει τον πόλεμο. Ή μήπως ο πόλεμος δεν είναι τελικά μόνο θέμα στρατηγικής; Μήπως τελικά η τύχη θα δώσει τη λύση; Μέσα από έναν ιδανικό συνδυασμό πραγματικών ιστορικών γεγονότων και φανταστικής εξιστόρησης, που χαρακτηρίζει συνολικά το έργο του Michel Tournier, εξυφαίνεται μια συναρπαστική και αστεία ιστορία που συνοδεύεται από μια ευρηματική εικονογράφηση με αισθητική κόμικ. Ένα βιβλίο που εισάγει με τον καλύτερο τρόπο τους νέους αναγνώστες ηλικίας από 10 ετών και πάνω στον κόσμο της λογοτεχνίας.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-375-352-1
Book pages: 
86
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μισέλ Τουρνιέ, ένας από τους σημαντικότερους γάλλους συγγραφείς του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1924. Σπούδασε φιλοσοφία στη Σορβόνη και στο Πανεπιστήμιο Τίμπινγκεν. Το μυθιστόρημα "Παρασκευάς ή Στις μονές του Ειρηνικού" (1967) του χάρισε το μεγάλο βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας. Με το μυθιστόρημα "Ο Δράκος" κέρδισε το μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ (1970).
Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου 2016, σε ηλικία 91 ετών.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-375-352-1
Book pages: 
86
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο