Product

Ένταξη και ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία

Product

Ένταξη: Ουτοπία ή πραγματικότητα;

Ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και ελληνική τεχνολογική πολιτική

Κωδικός:
50029
Description: 

Στις τελευταίες δεκαετίες η παγκόσμια επιστημονική πρόοδος και η τεχνολογική αλλαγή δεν ενσωματώθηκαν στην ελληνική παραγωγή έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τη συννεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της. Το πρόβλημα αυτό έχει σωστά συνδυαστεί με την οικονομική στασιμότητα της τελευταίας δεκαετίας. Η ανάγκη όμως του εκσυγχρονισμού της παραγωγής δείχνει να έχει γίνει σήμερα κοινή συνείδηση στη διοίκηση και στον παραγωγικό τομέα.

8,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στις τελευταίες δεκαετίες η παγκόσμια επιστημονική πρόοδος και η τεχνολογική αλλαγή δεν ενσωματώθηκαν στην ελληνική παραγωγή έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τη συννεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της. Το πρόβλημα αυτό έχει σωστά συνδυαστεί με την οικονομική στασιμότητα της τελευταίας δεκαετίας. Η ανάγκη όμως του εκσυγχρονισμού της παραγωγής δείχνει να έχει γίνει σήμερα κοινή συνείδηση στη διοίκηση και στον παραγωγικό τομέα. Το κεντρικό ερώτημα της μελέτης είναι αν η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα θα εμποδίσει την ελληνική οικονομία να ακολουθήσει μια, έστω και αργή, γραμμική πορεία εντατικοποίησης της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στην υπηρεσία της οικονομικής ανάπτυξης, ή αν θα μπορέσει η Ελλάδα μέσα από την ενσωμάτωση της στην ευρωπαϊκή αγορά και με την κοινοτική βοήθεια να ξεπεράσει τις εγγενείς της αδυναμίες.
Subtitle: 
Η εμπειρία 1981-1986
Publications Date: 
1989
Book pages: 
215
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Λένα Τσιπούρη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, έχει κάνει διδακτορική διατριβή (Doctorat d'Etat) στο Πανεπιστήμιο Paris II και έχει συνεχίσει τις σπουδές της με μεταδιδακτορική υποτροφία Fulbright στο ΜΙΤ. Έχει δουλέψει ως σύμβουλος στο Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συστημάτων και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Το διδακτικό και ερευνητικό της έργο αφορά θέματα τεχνολογίας και βιομηχανικής πολιτικής. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών για την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών της Τεχνολογίας στην Υπηρεσία της Ανάπτυξης.

Subtitle: 
Η εμπειρία 1981-1986
Publications Date: 
1989
Book pages: 
215
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο