Product

Έξω από την πόρτα

Product

Έξω από τον κόσμο αυτό

Έξω από το καταφύγιο

Κωδικός:
189888
Description: 

Έτσι όπως διεξάγεται η δημόσια συζήτηση τα - πολλά - τελευταία χρόνια, ένα βασικό στοιχείο λείπει: ας το πει κανείς ειλικρίνεια, ας το πει σοβαρότητα, ας το πει έκθεση όλων όσοι διεκδικούν τον ρόλο στο κόστος της σαφήνειας του λόγου.
Στην αντίθετη πορεία επιδόθηκε εδώ και αρκετά χρόνια ο Λευτέρης Κουσούλης, που κείμενά του βρίσκονται συγκεντρωμένα σ' αυτό το βιβλίο.

7,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Έτσι όπως διεξάγεται η δημόσια συζήτηση τα - πολλά - τελευταία χρόνια, ένα βασικό στοιχείο λείπει: ας το πει κανείς ειλικρίνεια, ας το πει σοβαρότητα, ας το πει έκθεση όλων όσοι διεκδικούν τον ρόλο στο κόστος της σαφήνειας του λόγου. Στην αντίθετη πορεία επιδόθηκε εδώ και αρκετά χρόνια ο Λευτέρης Κουσούλης, που κείμενά του βρίσκονται συγκεντρωμένα σ' αυτό το βιβλίο. "Το φεουδαρχικό μόρφωμα που συνηθίσαμε να ονομάζουμε πολιτικό σύστημα" δεν αντέχει, κατά τον Λ. Κουσούλη , στην αναμέτρηση με την κρίση. Επί δεκαετίες πλέον στην Ελλάδα το Κράτος κρατά αιχμάλωτη την ιστορία. Όμως, έτσι όπως προχωρούν τα πράγματα, θα αποδειχθεί και πάλι ότι "η ανάγκη κινεί την ιστορία": με την συνειδητοποίηση των πραγμάτων να προχωρεί στους καθημερινούς ανθρώπους, στους πολίτες που είναι αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, το πολιτικό σύστημα αλλάζει ακόμη κι αν δεν το θέλει. "Η πολιτική βιώθηκε ως τέχνασμα, ως στρατήγημα που επιχειρείται να εξασφαλίσει απλώς την διαιώνιση της εξουσίας των ολίγων". Όμως αυτή η κατάσταση έφθασε πλέον στα όριά της. Αυτό ακριβώς επιχειρούν να περιγράψουν τα κείμενα του "Έξω από το καταφύγιο" - μιας πρόσκλησης σε όλους να πάψουν φυλάγονται. Και να εκτεθούν. Να εκφρασθούν. Να δράσουν.
Subtitle: 
Κείμενα για την συνειδητοποίηση
Publications Date: 
2013
Book ISBN: 
960-7800-53-2
Book pages: 
201
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Κείμενα για την συνειδητοποίηση
Publications Date: 
2013
Book ISBN: 
960-7800-53-2
Book pages: 
201
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο