Product

Έξω βρέχει, μέσα το ίδιο, να σε πάρω να φύγουμε;

Product

Έξω η στενοχώρια

Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη

Κωδικός:
10316
Description: 

Μια βιολίστρια εγκαταλείπει την κλασική μουσική για χάρη της ροκ. Το παιδί του βενζινάδικου ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Μια πωλήτρια ρούχων τρελαίνεται την παραμονή του γάμου της. Ένας φωτορεπόρτερ θα ήθελε να είναι ο Γιόζεφ Κούντελκα. Μια χορεύτρια τηλεοπτικού σόου πέφτει στο πηγάδι.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια βιολίστρια εγκαταλείπει την κλασική μουσική για χάρη της ροκ. Το παιδί του βενζινάδικου ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Μια πωλήτρια ρούχων τρελαίνεται την παραμονή του γάμου της. Ένας φωτορεπόρτερ θα ήθελε να είναι ο Γιόζεφ Κούντελκα. Μια χορεύτρια τηλεοπτικού σόου πέφτει στο πηγάδι. Πέντε ιστορίες για τη χαρά της ζωής που παραμονεύει πίσω από κάθε μεγάλη λύπη. Πέντε διηγήματα που γράφτηκαν με τη βαθιά πίστη πως "έξω η ζωή είναι πολύχρωμη". Το ομώνυμο διήγημα απέσπασε το βραβείο διηγήματος του λογοτεχνικού περιοδικού "Ρεύματα". Το διήγημα "Τα πόδια μου και το κεφάλι μιας γυναίκας" εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιενάλε Νέων Δημιουργών 1994, στη Λισαβόνα.
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-03-1247-8
Book pages: 
114
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 1966. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και δημοσιογραφία στο Παρίσι. Αρθρογραφούσε επί χρόνια στην εφημερίδα "Καθημερινή" (1990-2008). Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού "Ρεύματα" και τη συλλογή διηγημάτων "Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη"(1994). Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Γιάντες", απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού "Διαβάζω" (1996). Στην αμερικανική μετάφραση του βιβλίου της "Θα ήθελα" απονεμήθηκε το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών (2008). To "Θα ήθελα" ήταν επίσης υποψήφιο για το βραβείο Best Book in Translation του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ. Έχει γράψει έξι μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων και αρκετά παιδικά βιβλία. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες.

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-03-1247-8
Book pages: 
114
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο