Product

Όλες οι μέρες

Product

Όλες οι μέρες χιόνι

Όλες οι μέρες Κυριακή

Κωδικός:
44969
Manufacturer: 
Description: 

Αλήθεια, ποια σχέση μπορεί να έχει ο αλιέας που ακολουθεί τα ίχνη του Τζιμ Μόρισον με τον μανάβη που συναντάει τη σύντροφο της ζωής του στη λαϊκή της Καλλιδρομίου; Ο γκαντέμης πιανίστας με τον Πρώσο αξιωματικό; Ο φιλόλογος που λατρεύει τον Πεσόα με την ηθοποιό που εκστασιάζεται βλέποντας την εικόνα της Παναγιάς του Χάρου; Ποια είναι η λεπτομέρεια που σε κρατάει στη ζωή και ποια από τα ταξίδια μας έχουν για προορισμό την Εδέμ; Πώς συνυπάρχουν το τρένο για το Κατμαντού με τη Βιλιοθήκη των Παρισίων; Το τραγούδι που ακούς ένα πρωτομαγιάτικο απόγευμα με μια τρεχάλα πάνω σε βρεγμένες πευκοβελόνες

11,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αλήθεια, ποια σχέση μπορεί να έχει ο αλιέας που ακολουθεί τα ίχνη του Τζιμ Μόρισον με τον μανάβη που συναντάει τη σύντροφο της ζωής του στη λαϊκή της Καλλιδρομίου; Ο γκαντέμης πιανίστας με τον Πρώσο αξιωματικό; Ο φιλόλογος που λατρεύει τον Πεσόα με την ηθοποιό που εκστασιάζεται βλέποντας την εικόνα της Παναγιάς του Χάρου; Ποια είναι η λεπτομέρεια που σε κρατάει στη ζωή και ποια από τα ταξίδια μας έχουν για προορισμό την Εδέμ; Πώς συνυπάρχουν το τρένο για το Κατμαντού με τη Βιλιοθήκη των Παρισίων; Το τραγούδι που ακούς ένα πρωτομαγιάτικο απόγευμα με μια τρεχάλα πάνω σε βρεγμένες πευκοβελόνες; 'Ενα οδοιπορικό στο πουθενά με τον τράγο του απέναντι διαμερίσματος; Ο σκελετός που βρίσκουν οι αρχαιολόγοι στον ποταμό Σενεγάλη με το φράγμα της Καραϊβικής; Ο άντρας που γράφει νουβέλες τρόμου με το αερικό που μαζεύει τις πρωινές δροσοσταλίδες; Όλες είναι ιστορίες που πιάνει στα δίχτυα του ένας μοναχικός αλιέας. Ιστορίες με συχνά απρόοπτο τέλος, που κινούνται στη λεπτή αλλά ευδιάκριτη γραμμή μεταξύ του κόσμου των πέντε αισθήσεων και ενός άλλου όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν.
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-04-1768-7
Book pages: 
167
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Αρκουδέας γεννήθηκε στην Αθήνα την Καθαρά Δευτέρα του 1958. Έπειτα από πολλές περιπλανήσεις, επέστρεψε στην πρωτεύουσα και εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο παραμένει μέχρι σήμερα.
Δημοσίευσε για πρώτη φορά το 1986 τη συλλογή ιστοριών "Άσ' τον Μπομπ Μάρλεϊ να περιμένει". Στη συνέχεια εξέδωσε την τριλογία "Η πόλη με τα χίλια πρόσωπα" (1987) και το μυθιστόρημα με εγκιβωτισμένα διηγήματα "Το τραγούδι των τροπικών" (1988). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Τα κατά Αιγαίον πάθη" (1994), "Ποτέ τον ίδιο δρόμο" (1999), "Ο πειρατής" (2003), "Ο Μεγαλέξανδρος και η σκιά του" (2004), "Ο αριθμός του Θεού" (2008) και "Παράφορο πάθος" (2013). Εξέδωσε ακόμα τις νουβέλες "Και πρόσεχε να μην πετρώσεις" (1996), "Και τώρα δεν είναι αργά" (2014), τη συλλογή διηγημάτων "Όλες οι μέρες Κυριακή" (2000), το απάνθισμα μικρών κειμένων "Τα σιγκλάκια" (2010) το παραμύθι "Η πολύχρωμη σβούρα" (2013) και το λογοτεχνικό χρονικό "Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία" (2015).
"Τα κατά Αιγαίον πάθη" κυκλοφορούν σε ανανεωμένη επανέκδοση από τις Εκδόσεις Καστανιώτη (2017), αλλά στο μεταξύ έχουν κυκλοφορήσει στη νέα τους μορφή στα ισπανικά από το Centro de Estudios Bizantinos, Neogriegos y Chipriotas με έδρα τη Γρανάδα, σε μετάφραση Panagiota Papadopoulos, Juan Rojas Garcia και Dolores Karmen Casas Herrada.

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-04-1768-7
Book pages: 
167
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο