Product

Όταν η γη θυμώνει...

Product

Όταν η Γνώση κατοίκησε στη Μικροχώρα

Όταν η γη ωοτοκούσε την γλώσσα της προσωδίας

Κωδικός:
84566
Manufacturer: 
Description: 

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μία αφύπνιση του "Έλληνα ανθρώπου". Ξεχωρίζω τη λέξη "Έλλην άνθρωπος" διότι έτσι όπως αναπτύσσω τη σκέψη μου στα κείμενα που ακολουθούν, υπάρχει περίπτωση να μην είναι όλοι οι άνθρωποι "Έλληνες", ούτε οι πολιτογραφημένοι ως Έλληνες να είναι όλοι "Έλληνες".

19,07 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μία αφύπνιση του "Έλληνα ανθρώπου". Ξεχωρίζω τη λέξη "Έλλην άνθρωπος" διότι έτσι όπως αναπτύσσω τη σκέψη μου στα κείμενα που ακολουθούν, υπάρχει περίπτωση να μην είναι όλοι οι άνθρωποι "Έλληνες", ούτε οι πολιτογραφημένοι ως Έλληνες να είναι όλοι "Έλληνες". Έχει αναπτυχθεί το ενδιαφέρον σε πολλούς από μας τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, να ερευνήσουμε και να μάθουμε, πότε και πως μιλήθηκε η Έλληνική γλώσσα. Γι' αυτό πρέπει να σκεφτούμε πρώτα απ' όλα, πότε και πως εμφανίστηκε ο ανθρωπος επί της γης. Χρειάζεται να φανταστούμε για τον πρώτο άνθρωπο, πως συμπεριφέρθηκε στο συνάνθρωπό του και στο περιβάλλον του. Τότε, που δεν ήξερε να μιλάει, όπως τα μωρά δεν γνωρίζουν να μιλούν, αλλά προσπαθούν να μιμηθούν ό,τι ακούν γύρω τους. Κι ακόμη υπάρχει περίπτωση, όπως τα ζώα, τα πουλιά και κάθε ζωντανό πλάσμα, να είχε τότε ένα δικό του τρόπο επικοινωνίας. Οι πρώτοι άνθρωποι ήταν μεν νοήμονες από τη φύση τους, αλλά δεν ήξεραν να χρησιμοποιούν την γλώσσα τους. Συνεπώς δεν εσκέπτοντο με τη λογική της ομιλίας αλλά με τη λογική του ενστίκτου και του αισθήματος. Αργότερα ανεπτύχθη η ομιλία τους, αφού πρώτα έβγαλαν ανθρώπινες κραυγές, άρθρωσαν συλλαβές, σχεδίασαν στο χώμα, σκάλισαν την πέτρα. Έκοψαν ένα καλάμι, το φύσηξαν, έβγαλε τους πρώτους ήχους, χτύπησαν τα χέρια τους ανακάλυψαν το ρυθμό, κούνησαν το σώμα τους κ.λπ. [...] (Από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Αναφορά στην πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου επί της γης, στην ομιλία του και στην γένεση της προσωδιακής του γλώσσας. Απόπειρα αποδόσεως των φωνηέντων και διφθόγγων με προσωδία.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-385-254-6
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Ετελείωσε το Αρσάκειο Πατρών. Μετά το πέρας των σπουδών της στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών πιάνου και αρμονίας μετέβη στη Βιέννη για περαιτέρω σπουδές.
Έλαβε μέρος σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, μαζί με το σύζυγό της Χρήστο Νικολαΐδη, δίνοντας συναυλίες και διαλέξεις σε πολλά μέρη της Ελλάδος. Δίδαξε πιάνο σε Ωδεία του Εθνικού, Ελληνικού, Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας Λευκάδας και Απολλωνείου Αθηνών.
Μελοποίησε πάνω από 50 Ορφικούς Ύμνους στο αρχαίο κείμενο, που για πρώτη φορά επιχειρήθηκε από Έλληνα μουσικό.
Περισυνέλεξε πολλά τραγούδια και χορούς της πατρίδας μας, τα οποία κατέγραψε άλλα στην τεχνική του πιάνου, άλλα για φωνή, άλλα για βιολί, άλλα για κλαρίνο. Μελοποίησε τραγούδια αρχαίων Ελλήνων Λυρικών και νέων Ελλήνων ποιητών.
Αρθρογραφεί για την αρχαία Ελληνική μουσική και γράφει για το θέμα της μουσικής παιδείας σε περιοδικά και εφημερίδες.
Το 1998 ίδρυσε το μουσικό συγκρότημα "Ορφικοί", όπου και ακούστηκαν οι "Ορφικοί ύμνοι" σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης έχει ασχοληθεί και με τη ζωγραφική.

Subtitle: 
Αναφορά στην πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου επί της γης, στην ομιλία του και στην γένεση της προσωδιακής του γλώσσας. Απόπειρα αποδόσεως των φωνηέντων και διφθόγγων με προσωδία.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-385-254-6
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο