Product

Όταν η μαμά και ο μπαμπάς χωρίζουν

Product

Όταν η μικρή μου αδερφή...

Όταν η ματιά συνάντησε τον καπνό

Κωδικός:
114239
Manufacturer: 
Description: 

Κάθε απάντησης προηγείται μία ερώτηση.
Στο θέμα του καπνίσματος έχουμε απαντήσεις, απόψεις, στάση χωρίς να έχουν προηγηθεί ερωτήσεις, απορίες, αμφιβολία.
- Προσωπική συνήθεια, λοιπόν, ή κοινωνικό φαινόμενο;
- Ως συνήθεια, είμαστε βέβαιοι ότι την αποκτούμε με ελεύθερη επιλογή;
Αν ναι γιατί, αφού μας προειδοποιούν ότι μας βλάπτει;
Και αν όχι, ποιοι και πώς παρεμβαίνουν στην ελεύθερη βούλησή μας;

23,85 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κάθε απάντησης προηγείται μία ερώτηση. Στο θέμα του καπνίσματος έχουμε απαντήσεις, απόψεις, στάση χωρίς να έχουν προηγηθεί ερωτήσεις, απορίες, αμφιβολία. - Προσωπική συνήθεια, λοιπόν, ή κοινωνικό φαινόμενο; - Ως συνήθεια, είμαστε βέβαιοι ότι την αποκτούμε με ελεύθερη επιλογή; Αν ναι γιατί, αφού μας προειδοποιούν ότι μας βλάπτει; Και αν όχι, ποιοι και πώς παρεμβαίνουν στην ελεύθερη βούλησή μας; - Ως κοινωνικό φαινόμενο πώς και γιατί διαπερνά τα σύνορα του χρόνου, της εθνικότητας, του θρησκεύματος, των οικονομικών και κοινωνικών τάξεων, της ηλικίας και μετατρέπεται σε κοινή ανθρώπινη «γλώσσα»; - Τι είναι αυτό που εθίζεται στο κάπνισμα; Ο οργανισμός, το χέρι ή μήπως το μάτι, η σκέψη και το συναίσθημα; - Είναι το πακέτο περίβλημα ή έμβλημα του περιεχομένου του; - Θα κάπνιζαν οι καπνιστές... αν δεν έβλεπαν; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα αποπειράται να δώσει απαντήσεις το βιβλίο «Όταν η ματιά συνάντησε τον καπνό. Μικρή «ερωτική» πραγματεία περί των παραδόξων του καπνίσματος για καπνομάχους και καπνολάτρες» της Ντίκης Μακαρίου. Η πολυετής δημοσιογραφική ενασχόληση της συγγραφέως με την εικόνα και η πανεπιστημιακή έρευνα σχετικά με την επιρροή των προτύπων στο συνειδητό και ασυνείδητο νου μας καθώς και η εικονογραφημένη έκδοση μετατρέπουν το βιβλίο σε παιχνίδι επικοινωνίας με τον αναγνώστη. Είναι ένα albumaudiovisual, «οπτικοακουστικό», καθώς σε αυτό το παιχνίδι παίρνει σιγά σιγά μέρος και αρχίζει να ακούγεται και η εσωτερική φωνή κάθε αναγνώστη. - Αυτών που διατηρούν «ερωτική» σχέση με το κάπνισμα και εκείνων που βρίσκονται στα πρόθυρα του «διαζυγίου». - Αυτών που επαναδιαπραγματεύονται τη σχέση τους με το τσιγάρο και, κυρίως, εκείνων που μόλις ξεκίνησαν να φλερτάρουν με τον μικρό κύλινδρο. - Αυτών που δείχνουν ανεκτικότητα στον καπνό των άλλων και εκείνων που έχουν ριχτεί με μένος στην αντικαπνιστική μάχη. Είναι γεγονός πως για μια ακόμα φορά στην ιστορία, των 400 και πλέον ετών, του καπνίσματος, ένας νέος πόλεμος μαίνεται τις τελευταίες δεκαετίες γύρω από την ταμπακέρα. Είναι, επίσης, γεγονός πως στα σοβαρά θέματα καλό είναι κανείς να αποφεύγει τις συγκρούσεις και να βαδίζει με γνώση, επίγνωση και χιούμορ. Κάτι τέτοιο είναι το καλύτερο «δώρο» στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στους φίλους μας ένθεν, κακείθεν της ταμπακιέρας.
Subtitle: 
Μικρή "ερωτική" πραγματεία περί των παραδόξων του καπνίσματος για καπνομάχους και καπνολάτρες
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-04-2880-8
Book pages: 
225
Book Dimensions: 
23χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ντίκη Μακαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα, πόλη γραμμάτων και τεχνών. Με αυτήν τη σειρά αντιμετώπισε τα εγκόσμια: Όσον αφορά τα γράμματα, ξεκίνησε με διοίκηση επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο, συνέχισε στη Σχολή Ξεναγών και κατέληξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μολονότι «τα 'παιρνε τα γράμματα», η μάνα της επέμενε να μάθει και μια τέχνη. Έτσι, βρίσκοντας τον επαγγελματικό της προσανατολισμό - ή χάνοντάς τον εντελώς-, ασκεί μάχιμα τη δημοσιογραφία επί σειρά ετών στην ΕΡΤ ΑΕ. Κρατώντας σταθερά στο «μέτωπο» των ειδήσεων, πραγματοποίησε περιστασιακές «επιθέσεις» από τις εκπομπές «Κυριακάτικα», «Εδώ και σήμερα», «Υγεία για όλους», «Τρεις στον αέρα», «Σελίδες του Σαββάτου».
Μετά την απόκτηση Master στο City University της πρωτεύουσας της γηραιάς Αλβιώνος, υπηρέτησε ως προϊσταμένη του τμήματος διεθνών ειδήσεων της ΝΕΤ στους χαλεπούς καιρούς της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, του ακήρυχτου πολέμου στο Ιράκ και της 11ης Σεπτεμβρίου.
Την «πολεμική» της δράση εξισορροπούσε -και εξισορροπεί- ασχολούμενη με την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ως υπεύθυνη του τομέα δημοσιότητας, στο κοινωφελές Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας.
Όταν το «εν Αθήνηση Πάντειον Πανεπιστήμιον Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, τη του Πρυτάνεως επινεύσει, εις την τάξιν των εαυτού διδακτόρων δοκιμάσαι και εγκρίναι αυτήν κατηξίωσεν», ετόλμησε να διδάξει για μερικά χρόνια, ως επιστημονική συνεργάτις αυτού του Πανεπιστημίου, την τέχνη της δημοσιογραφίας.

Subtitle: 
Μικρή "ερωτική" πραγματεία περί των παραδόξων του καπνίσματος για καπνομάχους και καπνολάτρες
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-04-2880-8
Book pages: 
225
Book Dimensions: 
23χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο