Product

Όταν σβήσανε τα φώτα της σιωπής

Product

Όταν σκάβαμε τον ουρανό

Όταν σβήσουν τα φώτα

Κωδικός:
143533
Manufacturer: 
Description: 

Όταν σβήσουν όλα
μα όλα τα φώτα
και βυθιστούμε όλοι
μα όλοι στο σκοτάδι
τότε ίσως μάθουμε απ' την αρχή
πολλά απ' όσα έχουμε ξεχάσει.
Πώς να ψηλαφίζουμε
πώς ν' αφουγκραζόμαστε
πώς να περπατάμε διστακτικά
έτοιμοι να ζητήσουμε
συγγνώμη σε κάθε μας βήμα
πώς να κοιτάμε
με μάτια ορθάνοιχτα.

Αυτό που μας κάνει να γράφουμε είναι αυτό που μας σκιάζει, αυτό που γράφουμε καλύτερα με σβησμένα τα φώτα. Αυτό το σκοτάδι μας βοηθάει να δούμε καθαρά.

10,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όταν σβήσουν όλα μα όλα τα φώτα και βυθιστούμε όλοι μα όλοι στο σκοτάδι τότε ίσως μάθουμε απ' την αρχή πολλά απ' όσα έχουμε ξεχάσει. Πώς να ψηλαφίζουμε πώς ν' αφουγκραζόμαστε πώς να περπατάμε διστακτικά έτοιμοι να ζητήσουμε συγγνώμη σε κάθε μας βήμα πώς να κοιτάμε με μάτια ορθάνοιχτα. Αυτό που μας κάνει να γράφουμε είναι αυτό που μας σκιάζει, αυτό που γράφουμε καλύτερα με σβησμένα τα φώτα. Αυτό το σκοτάδι μας βοηθάει να δούμε καθαρά.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6814-23-8
Book pages: 
119
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Νησιώτης γεννήθηκε το 1954 στη Χίο. Σπούδασε ναυπηγική στην Αγγλία όπου πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του ασχολούμενος με την χημική έρευνα και την ιστορία των επιστημών. Με το ψευδώνυμο Κώστας Παρίσης έχει μεταφράσει το έργο του Khalil Gibran "Ο προφήτης" (Εκδόσεις Printa, 2001· 2004). Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές "Όταν σβήσουν τα φώτα" (Ίαμβος, 2009), "Βραδινές ψιχάλες" (Ίαμβος, 2010) και τη συλλογή διηγημάτων "Το επιτύμβιο" (Ιδεόγραμμα, 2009). Το 2013 κυκλοφόρησε απο τις Εκδόσεις Κέδρος μια ανθολόγηση του έργου του Σαίρεν Κίρκεγκωρ, μεταφρασμένη απο τα Αγγλικά, την οποία ο Κώστας Νησιώτης τιτλοφορεί ως "Το κεντρί της ύπαρξης". Το 2017 κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Ίαμβος μια ανθολόγηση του έργου του Φρήντριχ Νίτσε, επίσης μεταφρασμένη απο τα Αγγλικά, με τίτλο "Με το βλέμμα του Nietzsche".

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6814-23-8
Book pages: 
119
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο