Product

Όταν φοβάμαι

Product

Όταν φύγαμε

Όταν φτάσει εκείνη η ώρα

Κωδικός:
4763
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα, με την αυθεντική σημασία του όρου, που εμφανίστηκε στα ιταλικά γράμματα: μια ιστορία που δεν αγγίζει απλώς το εξωτερικό στοιχείο ενός ιστορικού συμβάντος (την απόβαση των Τούρκων στο Ότραντο κατά τον 15ο αιώνα), αλλά ζωντανεύει το έπος της καθημερινής ζωής των ανδρών και των γυναικών που υπήρξαν οι πρωταγωνιστές του.

12,78 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα, με την αυθεντική σημασία του όρου, που εμφανίστηκε στα ιταλικά γράμματα: μια ιστορία που δεν αγγίζει απλώς το εξωτερικό στοιχείο ενός ιστορικού συμβάντος (την απόβαση των Τούρκων στο Ότραντο κατά τον 15ο αιώνα), αλλά ζωντανεύει το έπος της καθημερινής ζωής των ανδρών και των γυναικών που υπήρξαν οι πρωταγωνιστές του. Το βιβλίο της Κόρτι, ωστόσο, δεν είναι μόνο ιστορικό μυθιστόρημα. Πάνω στο φόντο ενός πραγματικού επεισοδίου της Ιστορίας, η συγγραφέας, φιλοτεχνεί τις υπέροχες μορφές των χαρακτήρων της, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η Ιντρούζα, η γυναίκα που συμπυκνώνει τα πιο έντονα και αντιφατικά συναισθήματα και εμπειρίες της μεσογειακής θηλυκότητας: το αντίξοο ερωτικό πάθος, την αφοσίωση, την εκδίκηση... Η Κόρτι καταφέρνει να ακούσει αυτές τις παλιές -και πάντα νέες- φωνές και να συνθέσει μαζί τους μια από τις πιο εντυπωσιακές μελωδίες πάνω στα αυθεντικά συναισθήματα, το αληθινό πάθος και τη γενναιοφροσύνη των ανθρώπων της Μεγάλης Ελλάδας.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7990-05-6
Book pages: 
342
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Κριτικός, φιλόλογος, θεωρητικός της λογοτεχνίας και αφηγηματογράφος, η Maria Corti, υπήρξε μία από τις πιο εξέχουσες φυσιογνωμίες των ιταλικών γραμμάτων του 20ου αιώνα. Γεννημένη στο Μιλάνο, το 1915, δίδαξε ιστορία της ιταλικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο της Παβία, όπου και εγκαινίασε το Ίδρυμα Χειρογράφων Πεζογράφων και Ποιητών του 19ου και 20ού αιώνα.
Από το θεωρητικό της έργο, το οποίο αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς, ξεχωρίζουν κείμενα όπως: "Metodi e fantasmi" (Feltrinelli, Μιλάνο 1969), "Principi della comunicazione letteraria" (Bompiani, Μιλάνο 1976), "Il viaggio testuale. Le ideologie e le strutture semiotiche" (Einaudi, Τορίνο 1978).
Από το λογοτεχνικό της έργο ξεχωρίζουν τα: "Il ballo dei sapienti" (Mondadori, Milano 1962), "Voci dal Nord Est" (Bompiani, Milano 1986), "Cantare nel buio" (Bompiani, Milano 1991), "Το τραγούδι των σειρήνων" (Γνώση, Αθήνα 1992).
Αρθρογραφούσε τακτικά στις σελίδες της "La Repubblica" και διηύθυνε τις σειρές "Nuova Corona" και "Italianistica" για τον εκδοτικό οίκο Bompiani. Πέθανε σε ηλικία 86 ετών στις 22 Φεβρουαρίου 2002.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7990-05-6
Book pages: 
342
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο