Product

Όψεις ταυτότητας

Product

Όψεις της ανάγνωσης

Όψεις της Αθήνας πριν και μετά το 1821

Κωδικός:
148599
Description: 

[...] Ο ιδρυτής αυτού του Μουσείου απέβλεψε όχι τόσο στην υλική παρουσίαση της πραγματικότητας όσο στην ενατένιση της πρόσφατης αθηναϊκής ιστορίας, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας και ιδίως μετά την ανασύσταση του ελληνικού Κράτους, μέσα από τα βλέμματα της τέχνης και την ποιητική φαντασία του ονείρου.

7,13 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Ο ιδρυτής αυτού του Μουσείου απέβλεψε όχι τόσο στην υλική παρουσίαση της πραγματικότητας όσο στην ενατένιση της πρόσφατης αθηναϊκής ιστορίας, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας και ιδίως μετά την ανασύσταση του ελληνικού Κράτους, μέσα από τα βλέμματα της τέχνης και την ποιητική φαντασία του ονείρου. Οι ελαιογραφίες, οι υδατογραφίες, τα χαρακτικά, τα γλυπτά, τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία κοσμούν τις αίθουσες του Μουσείου, μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια ιδεατή σφαίρα δημιουργίας και εμπνεύσεως, που δείχνει την πραγματική ακτινοβολία στο πνεύμα και την ψυχή της περιώνυμης αυτής πόλης και της νεώτερης ιστορίας της. [...] Άθως Γ. Τσούτσος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Βούρου - Ευταξία
Publications Date: 
1990
Book pages: 
24
Book Dimensions: 
34χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Τις γυμνασιακές του σπουδές τις έκανε στην Ιταλική Σχολή· μετά φοίτησε στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Εcole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, στο Παρίσι, όπου το 1978 αναγορεύθηκε διδάκτωρ στην Ιστορία.
Μέλος του ιδιαίτερου γραφείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1980-1982), ήταν, μέχρι το 1994, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και, έως το 2000, διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (Βούρου - Ευταξία).
Σήμερα είναι επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου και της αντίστοιχης Εθνικής Περιόδου.

Publications Date: 
1990
Book pages: 
24
Book Dimensions: 
34χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο