Product

Όψεις του μακεδονικού ζητήματος στον 20ό αιώνα

Product

Όψεις του παγκόσμιου και του ελληνικού γίγνεσθαι

Όψεις του νεοελληνικού μυθιστορήματος του μεσοπολέμου

Κωδικός:
98398
Description: 

Το βιβλίο αυτό στοχεύει να αναδείξει το νέο πρόσωπο της πεζογραφίας, όπως αποτυπώνεται στο έργο των πεζογράφων της Θεσσαλονίκης την περίοδο του μεσοπολέμου. Η μελέτη του μυθιστορηματικού έργου των Γ. Δέλιου, Στ. Ξεφλούδα, Αλκ. Γιαννόπουλου, Ν.Γ. Πετζίκη, σε συνδυασμό με την ανάδειξη της κριτικής, του θεωρητικού λόγου και του ευρύτερου πνευματικού κλίματος στα πλαίσια του οποίου αναδύεται το "καινούριο", αποκαλύπτει σ' όλες της τις εκφάνσεις την απόπειρα ανατροπής της μέχρι τότε "παράδοσης" του μυθιστορήματος στη χώρα μας.

22,05 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό στοχεύει να αναδείξει το νέο πρόσωπο της πεζογραφίας, όπως αποτυπώνεται στο έργο των πεζογράφων της Θεσσαλονίκης την περίοδο του μεσοπολέμου. Η μελέτη του μυθιστορηματικού έργου των Γ. Δέλιου, Στ. Ξεφλούδα, Αλκ. Γιαννόπουλου, Ν.Γ. Πετζίκη, σε συνδυασμό με την ανάδειξη της κριτικής, του θεωρητικού λόγου και του ευρύτερου πνευματικού κλίματος στα πλαίσια του οποίου αναδύεται το "καινούριο", αποκαλύπτει σ' όλες της τις εκφάνσεις την απόπειρα ανατροπής της μέχρι τότε "παράδοσης" του μυθιστορήματος στη χώρα μας. Η ανάγνωση του έργου των πεζογράφων της Θεσσαλονίκης, με θεωρητικό υπόβαθρο το έργο της Dorrit Cohn, "Διαφανή Πρόσωπα", επιχειρεί να προσεγγίσει όχι μόνο τις αφηγηματικές τους επιλογές και τη ρητορική τους εκφορά, αλλά και τη "συνομιλία" του έργου τους με το Ευρωπαϊκό μυθιστόρημα στον ορίζοντα του Μοντερνισμού.
Subtitle: 
Μια συγκριτική προοπτική
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1863-3
Book pages: 
399
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Δήμητρα Μπεχλικούδη σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπηρετεί ως σχολική σύμβουλος στη δημόσια μέση εκπαίδευση. Ως λέκτορας (Π.Δ. 407) δίδαξε λογοτεχνία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής και Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Συμμετείχε στη συγγραφή σχολικών βιβλίων και βιβλίων για τον καθηγητή. Άρθρα της σχετικά με τη λογοτεχνία και τη διδακτική έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα εκπαιδευτικά περιοδικά.

Subtitle: 
Μια συγκριτική προοπτική
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1863-3
Book pages: 
399
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο