Product

Στα Νύχια Της C.I.A.

Product

Τυπικό Του Πρώτου Συμβολικού Βαθμού

Αι τέρψεις της φιλοσοφίας

Κωδικός:
16091P
Συγγραφέας: 
35,00 €
Language: 
Ημερομηνία Έκδοσης : 
1971
Αριθ. Σελίδων: 
532
Διαστάσεις Βιβλίου: 
24x17
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Σκληρό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1
Μεταφραστής: 

Ο Will Durant (1885-1981) έχει τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ (1968) και το Μετάλλιο της Ελευθερίας (1977). Αφιέρωσε πάνω από πενήντα χρόνια στη συγγραφή του επιβραβευμένου από τους κριτικούς εντεκάτομου έργου "Η ιστορία του πολιτισμού". Το βιβλίο του "Η ιστορία της φιλοσοφίας" (1926) μύησε περισσότερους ανθρώπους στο αντικείμενο της φιλοσοφίας από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο. Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Durant επιδόθηκε με πάθος στην αποστολή που είχε αναλάβει να αποσπάσει τη φιλοσοφία από τον γυάλινο πύργο του ακαδημαϊκού κόσμου και να την εισαγάγει στη ζωή των απλών, καθημερινών ανθρώπων. Υπέρμαχος ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η αδελφοσύνη και η κοινωνική μεταρρύθμιση, πολύ πριν τέτοια ζητήματα καταστούν δημοφιλή, ο Durant συνεχίζει μέσω του γραπτού του έργου να ψυχαγωγεί και να διδάσκει αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπων να ζήσουν μια ζωή ευρύτερης προοπτικής, αντίληψης και ανεξικακίας.

Γεννήθηκε στη Μικρά Ασία και μεγάλωσε στη Σάμο, όπου φοίτησε στην Εμπορική Σχολή της Σάμου και συνέχεια στην Πάντειο. Στα χρόνια της Κατοχής, φοιτητής, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση.
Μαθήτευσε στη λογοτεχνία με δασκάλους τους: Μάρκο Αυγέρη, Γιάννη Ρίτσο, Νικηφόρο Βρεττάκο, Ρίτα Μπούμη-Παπά κ.ά. στην Ομάδα Νέων Λογοτεχνών της ΕΠΟΝ. Στα χρόνια της εξορίας του στη Μακρόνησο (1947-1951) είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τα διδάγματά τους, που συνοψίζονταν σε τρεις λέξεις: δουλειά, δουλειά, δουλειά.
Από το 1951 και για δεκαετίες εργάστηκε ως μεταφραστής κυρίως λογοτεχνικών βιβλίων από τα αγγλικά και τα γαλλικά, καθώς και ως συντάκτης και επιμελητής κειμένων σε περιοδικά, εφημερίδες και εγκυκλοπαίδειες, όπως η Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα. Έχει γράψει πολλά έργα ποιητικά και πεζά.

Language: 
Ημερομηνία Έκδοσης : 
1971
Αριθ. Σελίδων: 
532
Διαστάσεις Βιβλίου: 
24x17
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Σκληρό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1
Μεταφραστής: