Product

Άβζηστος καντήλα

Product

Αβλαβής διέλευση

Αβικένας ή ο δρόμος του Ισπαχάν

Κωδικός:
75841
Manufacturer: 
Description: 

"Εγώ, ο Αμπού Ομπεΐντ ελ-Ζοτζάνι, σου παραδίδω τούτα τα λόγια. Μου τα εμπιστεύτηκε αυτός που υπήρξε δάσκαλός μου, φίλος μου, τα μάτια μου, επί είκοσι πέντε χρόνια..." Μια από τις σπουδαιότερες μορφές της παγκόσμιας σκέψης, ο ιατροφιλόσοφος Αβικένας, αναδύεται μέσα από το χειρόγραφο του πιο αφοσιωμένου μαθητή του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Εγώ, ο Αμπού Ομπεΐντ ελ-Ζοτζάνι, σου παραδίδω τούτα τα λόγια. Μου τα εμπιστεύτηκε αυτός που υπήρξε δάσκαλός μου, φίλος μου, τα μάτια μου, επί είκοσι πέντε χρόνια..." Μια από τις σπουδαιότερες μορφές της παγκόσμιας σκέψης, ο ιατροφιλόσοφος Αβικένας, αναδύεται μέσα από το χειρόγραφο του πιο αφοσιωμένου μαθητή του. Στη χαραυγή του 11ου αιώνα, στο περσικό κράτος που ταλανίζεται από αναταραχές και πολεμικές συρράξεις, ο νεαρός Αβικένας απολαμβάνει τιμές και αξιώματα στην Αυλή μεγάλων ηγεμόνων. Μελετητής του Ιπποκράτη, του Πτολεμαίου, του Θαλή, του Ευκλείδη, αλλά και βαθύς γνώστης του Κορανίου, ο Αβικένας θα ταξιδέψει από την Μπουχάρα ως το Ισπαχάν. Στον πολυτάραχο βίο του, χαρές και λύπες συνυπάρχουν· η εξύψωση εναλλάσσεται με την ταπείνωση, η μοναξιά με τη συντροφικότητα, η πίκρα με την αναγνώριση. Το νήμα της ζωής του κόβεται στο Χαμαντάν, όπου ο "πρίγκιπας των σοφών" εγκαταλείπει τη ματαιότητα των εγκοσμίων έχοντας πιει με μεγάλες γουλιές από το σπάνιο ποτό της σοφίας και της αγάπης...
Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-274-746-3
Book pages: 
440
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζιλμπέρ Σινουέ γεννήθηκε το 1947 στην Αίγυπτο, πράγμα που τον επηρέασε αργότερα ως προς την επιλογή των θεμάτων τα οποία χρησιμοποίησε ατα μυθιστορήματά του. Ο πατέρας του ήταν Αιγύπτιος, η μητέρα του Γαλλίδα, ενώ η γιαγιά του Ελληνίδα. Για το έργο του Ζιλμπέρ Σινουέ εκφράστηκε με τα πλέον εγκωμιαστικά λόγια ο Πιερ Γκριμάλ, επιφανής ιστορικός μελετητής. Τον χαρακτήρισε τον σπουδαιότερο και αρτιότερο σύγχρονο συγγραφέα ιστορικού μυθιστορήματος, ο οποίος βασίζεται πάντοτε σε αρχειακό υλικό και επισταμένη έρευνα. Τα έργα του έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως το Jeand’heurs (Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος), το Prix des Romancieres, το Grand Prix de Litterature Policiere και το γαλλικό Βραβείο των Βιβλιοπωλών. Έργα του: "Η πορφύρα και η ελιά", "Η Αιγυπτία", "Η κόρη του Νείλου", "Το ζαφείρι του Θεού", "Το αγόρι της Φλάνδρας", "Η σοφία της Ανατολής", "Μέρες και νύχτες της ζωής του" κ.ά.

Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-274-746-3
Book pages: 
440
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο