Product

Αγαπητέ αδελφέ Βασίλειε

Product

Αγαπητέ Θεέ

Αγαπητέ Αϊνστάιν

Κωδικός:
97385
Manufacturer: 
Description: 

Η ηθική είναι στον πυρήνα του πυρηνικού προβλήματος: θα έχουμε έναν κόσμο βασισμένο στην κουλτούρα της ειρήνης ή στην κουλτούρα της βίας;
Τα πυρηνικά είναι θεμελιακά ανήθικα: μπορούν να δράσουν αδιακρίτως, σκοτώνοντας ανθρώπους που είναι τώρα ζωντανοί και γενιές που δεν έχουν γεννηθεί. Και η συνέπεια της χρήσης τους μπορεί να είναι το τέλος της ανθρωπότητας. Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι στον κόσμο αποδέχονται μια πολιτική που είναι ανήθικη από τη φύση της και μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή.

7,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ηθική είναι στον πυρήνα του πυρηνικού προβλήματος: θα έχουμε έναν κόσμο βασισμένο στην κουλτούρα της ειρήνης ή στην κουλτούρα της βίας; Τα πυρηνικά είναι θεμελιακά ανήθικα: μπορούν να δράσουν αδιακρίτως, σκοτώνοντας ανθρώπους που είναι τώρα ζωντανοί και γενιές που δεν έχουν γεννηθεί. Και η συνέπεια της χρήσης τους μπορεί να είναι το τέλος της ανθρωπότητας. Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι στον κόσμο αποδέχονται μια πολιτική που είναι ανήθικη από τη φύση της και μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή. Τα όμορφα λόγια από την πένα του Μπέρτραντ Ράσσελ λένε στο μανιφέστο: "Μπροστά μας βρίσκεται, αν το επιλέξουμε, συνεχής πρόοδος προς την ευτυχία, γνώση και σοφία. Αντίθετα, όμως, θα επιλέξουμε τον θάνατο επειδή δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις διαμάχες μας; Σας κάνουμε έκκληση ως άνθρωποι σε ανθρώπους; Θυμηθείτε ότι είστε άνθρωποι και ξεχάστε τα υπόλοιπα." Ο Αϊνστάιν μας έκανε να σκεφθούε για τα πάντα -τίποτα δεν είναι απόλυτο, όλα είναι σχετικά. Ήταν επιστήμονας αλλά και ρεαλιστής και είχε επίγνωση του τι γινόταν στον κόσμο. Τον θαυμάζω όχι μόνο ως μεγάλο επιστήμονα αλλά και ως μεγάλο άνθρωπο. Πιστεύω αν ζούσε σήμερα θα εξακολουθούσε να δουλεύει για τις θεωρίες του. Αλλά ότι θα δούλευε και για να επικρατήσει η ειρήνη. (Joseph Rotblat, Νόμπελ Ειρήνης 1995)
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8365-36-8
Book pages: 
107
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάνος Τριγάζης γεννήθηκε το 1950 στη Μίνθη Ολυμπίας και μεγάλωσε στον Πύργο. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Λονδίνο, όπου έκανε και μεταπτυχιακό στην οικονομική ανάπτυξη. Εντάχθηκε στο κίνημα της Αριστεράς από τα χρόνια της χούντας, αρχικά ως μέλος της ΚΝΕ και στη συνέχεια του ΚΚΕ, όπου διετέλεσε μέλος της ΚΕ από το 1982 και του Πολιτικού Γραφείου από τον Μάρτη ως τον Ιούνη του 1991. Μετά το 1991 συμμετέχει ενεργά στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ από υπεύθυνες θέσεις (εξωτερική πολιτική - διεθνείς σχέσεις). Υπήρξε Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (1981-1991) και Γεν. Γραμματέας της Κίνησης Πολιτών κατά του Ρατσισμού (1992-2006). Συμμετέχει ενεργά και σήμερα στο διεθνές κίνημα ειρήνης ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και είναι Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ). Έχουν εκδοθεί βιβλία του από τις εκδόσεις "Δελφίνι", τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα" και τις εκδόσεις "Ταξιδευτής". Εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙ-ΖΑ-ΕΚΜ από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Δεκέμβρη 2012.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8365-36-8
Book pages: 
107
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο