Product

Αγιορείτες πατέρες του ΙΘ αιώνος

Product

Αγιορείτικα μετόχια στη Σάμο

Αγιορειτικά

Κωδικός:
133478
Manufacturer: 
Description: 

Τα "Αγιορειτικά" (Συλλογή μελετών αγιορειτικών θεμάτων της μεταβυζαντινής και νεότερης εποχής) υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη της εξαντλήσεως των ανατύπων που είχα στη διάθεσή μου, αλλά και από τη φροντίδα να συγκεντρωθούν εδώ δέκα οκτώ μελέτες που θεώρησα ότι έχουν γενικότερο αγιορειτικό ενδιαφέρον.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα "Αγιορειτικά" (Συλλογή μελετών αγιορειτικών θεμάτων της μεταβυζαντινής και νεότερης εποχής) υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη της εξαντλήσεως των ανατύπων που είχα στη διάθεσή μου, αλλά και από τη φροντίδα να συγκεντρωθούν εδώ δέκα οκτώ μελέτες που θεώρησα ότι έχουν γενικότερο αγιορειτικό ενδιαφέρον. Οι αλλεπάλληλες επισκέψεις που πραγματοποίησα στο Άγιον Όρος ως προσκυνητής και, αργότερα, ως ερευνητής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (Θεσσαλονίκη), μου έδωσαν τη δυνατότητα να εργαστώ στα αρχεία του. Αποτέλεσμα των αναδιφήσεων και των ερευνών μου ήταν να δημοσιεύσω αρκετές μελέτες που έχουν σχέση με τη μεταβυζαντινή και νεότερη εποχή. Σε πολλές περιπτώσεις οι αρχειακές πληροφορίες από το Άγιον Όρος διασταυρώθηκαν με παράλληλες πληροφορίες άλλων αρχείων. Για τη διευκόλυνση των μελετητών πρόκρινα τη χρονολογική κατάταξη της ύλης, ανεξάρτητα από τη χρονολογική σειρά της δημοσιεύσεως των μελετών. Η ύλη δημοσιεύεται στην πρώτη της μορφή, χωρίς προσθαφαιρέσεις στα κείμενα και στις υποσημειώσεις. [...] (από την εισαγωγή του συγγραφέα)
Publications Date: 
1993
Book pages: 
280
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Άγιον Όρος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Παπουλίδης είναι διδάκτορά θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ορθόδοξου Θεολογικού Ινστιτούτου των Παρισίων. Υπήρξε για πολλά χρόνια ερευνητής για θέματα θεολογικού, ιστορικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Publications Date: 
1993
Book pages: 
280
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Άγιον Όρος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο