Product

Αθήνα, μια πόλη μια ιστορία: Ημερολόγιο 2015

Product

Αθήνα: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αθήνα, πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους

Κωδικός:
105561
Manufacturer: 
Description: 

Η μελέτη πραγματεύεται την εμφάνιση και την καθιέρωση της πρωτεύουσας του νέου ελληνικού κράτους υπό το φως των εθνοποιητικών διαδικασιών του ελληνισμού, των συγκρούσεων και των στοχεύσεων των Μεγάλων Δυνάμεων και των διαδικασιών οικοδόμησης του νέου ελληνικού κράτους.

41,28 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μελέτη πραγματεύεται την εμφάνιση και την καθιέρωση της πρωτεύουσας του νέου ελληνικού κράτους υπό το φως των εθνοποιητικών διαδικασιών του ελληνισμού, των συγκρούσεων και των στοχεύσεων των Μεγάλων Δυνάμεων και των διαδικασιών οικοδόμησης του νέου ελληνικού κράτους. Ένα από τα κομβικά συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι η επιλογή της Αθήνας ως πρωτεύουσας δεν κυοφορήθηκε από κανένα φορέα της εθνοποιητικής διαδικασίας. Οι γηγενείς ηγετικές τάξεις και οι κοινωνικοοικονομικές δυνάμεις στο νέο ελληνικό κράτος πρόκριναν ως πρωτεύουσα τον Ισθμό της Κορίνθου. Η επιλογή, ο σχεδιασμός και η ανοικοδόμηση της Αθήνας αντανακλούν την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία των Μεγάλων Δυνάμεων της Δυτικής Ευρώπης στη νέα ελληνική κοινωνία.
Subtitle: 
Πολιτική, ιδεολογία και χώρος
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7083-67-9
Book pages: 
733
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο

Ο Δημήτρης Μάρτος σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία και Πολεοδομικό Σχεδιασμό στη Ρώμη. Ζει και εργάζεται στη Βέροια ως Αρχιτέκτων Μηχανικός. Η συγγραφική του δραστηριότητα περιστράφηκε κυρίως γύρω από το φαινόμενο του γιγαντισμού της πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους και των επιπτώσεών του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική συγκρότηση και εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας. Με τη μελέτη του, πάνω στο φαινόμενο των μηχανισμών ανάδειξης, επιλογής και επιβολής της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους και ως νέου πολιτικού, γεωγραφικού και ιδεολογικού κέντρου του ελληνισμού, ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίού Θεσσαλονίκης.

Subtitle: 
Πολιτική, ιδεολογία και χώρος
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7083-67-9
Book pages: 
733
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο