Product

Αθήνα: Φωτογραφικό λεύκωμα

Product

Αθήνα

Αθήνα

Κωδικός:
75525
Description: 

Πολλά από τα κτίσματα που περιέχονται στο φωτογραφικό αυτό λεύκωμα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά από τη μεγάλη αδιαφορία των υπευθύνων. Τα κείμενα είναι γραμμένα με την ίδια αγάπη που η Κάτια Μητροπούλου αγκάλιασε και τα κτήρια ή τις γωνιές, τους δρόμους τελικά, που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, ένα κρυμμένο μυστικό. Στο λεύκωμα αυτό γίνονται αναφορές στα Μνημεία, Μουσεία, Εκκλησίες και Κτήρια της Αθήνας.

20,13 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πολλά από τα κτίσματα που περιέχονται στο φωτογραφικό αυτό λεύκωμα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά από τη μεγάλη αδιαφορία των υπευθύνων. Τα κείμενα είναι γραμμένα με την ίδια αγάπη που η Κάτια Μητροπούλου αγκάλιασε και τα κτήρια ή τις γωνιές, τους δρόμους τελικά, που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, ένα κρυμμένο μυστικό. Στο λεύκωμα αυτό γίνονται αναφορές στα Μνημεία, Μουσεία, Εκκλησίες και Κτήρια της Αθήνας. Επίσης παρατίθενται σημαντικά βιογραφικά στοιχεία, συνοδευμένα από φωτογραφικό υλικό, για τους πρώτους Ενοίκους των Κτηρίων, για τους Αρχιτέκτονες που τα σχεδίασαν, για γνωστούς Καλλιτέχνες και Πολιτικούς που σημάδεψαν, με την παρουσία τους, την ιστορία της Αθήνας. Το πλήρες αυτό λεύκωμα, εκτός των άλλων, ζωντανεύει μνήμες από την περίοδο του Πολέμου και της Αντίστασης, αφού η συγγραφέας, με τη γόνιμη και ποιοτική της γραφίδα, αλλά και με σπάνιες φωτογραφίες αρχείου, μας προσφέρει ένα οδοιπορικό με βλέμμα στο παρελθόν, γεμάτο ιστορικά στοιχεία, συναίσθημα και αναμνήσεις.
Subtitle: 
Μνήμες και κτήρια
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-08-0314-5
Book pages: 
331
Book Dimensions: 
25χ23
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κάτια Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε εσωτερική διακόσμηση (εργαστήριο Σπύρου Βασιλείου) και έκανε αναγνώριση πτυχίου στην Α.Σ.Κ.Τ. με τον Ι. Μόραλη. Παρακολούθησε κεραμική στην Ελλάδα στο εργαστήριο του Μάνου Δάνου και μετά στο εξωτερικό και τεχνική φωτογραφίας κοντά στον Σπύρο Γογώνη.
Δούλεψε ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε 6 παραστάσεις. Έχει πάρει βραβείο Α/Μ φωτογραφίας το 1983 και 4 φορές έπαινο σε διαγωνισμό ελεύθερου ρεπορτάζ. Έχει δουλέψει σε περιοδικά με διακοσμητικά θέματα, παρουσιάσεις καλλιτεχνών και ελεύθερα κομμάτια. Το 1984 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση με φωτογραφίες και, το 1975, με κεραμικά. Συνεργάζεται στην Ελλάδα και τη Γερμανία δημιουργώντας εξώφυλλα λογοτεχνικών βιβλίων και έχει εικονογραφήσει αναγνωστικό Β΄ δημοτικού. Μετά από πρόσκληση της τότε Μορφωτικής Ακολούθου στο Παρίσι, εκπροσώπησε, το 1987, την Ελλάδα στην έκθεση "Ελληνικό παραδοσιακό σπίτι" με Α/Μ φωτογραφίες στο Enghien Les Bains και στο Celle Saint Cloud για την "Ημέρα της Ευρώπης" με κεραμικά. Συμμετείχε το 1998 με φωτογραφίες στις "Γυναίκες της Ουνέσκο" στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. και έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Subtitle: 
Μνήμες και κτήρια
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-08-0314-5
Book pages: 
331
Book Dimensions: 
25χ23
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο