Product

Αθηναϊκό τραπέζι

Product

Αθηναίοι

Αθηναϊκοί περίπατοι

Κωδικός:
85856
Αuthor: 
Description: 

Η πρώτη έκδοση αυτού του οδηγού πραγματοποιήθηκε μόνο στα αγγλικά, απευθυνόμενη στον ξένο τουρίστα-επισκέπτη της Αθήνας, που ήθελε να γνωρίσει τα λιγότερο γνωστά (ή και εντελώς άγνωστα και παραμελημένα) ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία αυτής της πόλης, δρόμους, γειτονιές, καταστήματα, μουσεία και άλλα αξιοθέατα, περπατώντας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η πρώτη έκδοση αυτού του οδηγού πραγματοποιήθηκε μόνο στα αγγλικά, απευθυνόμενη στον ξένο τουρίστα-επισκέπτη της Αθήνας, που ήθελε να γνωρίσει τα λιγότερο γνωστά (ή και εντελώς άγνωστα και παραμελημένα) ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία αυτής της πόλης, δρόμους, γειτονιές, καταστήματα, μουσεία και άλλα αξιοθέατα, περπατώντας. Ήταν ευχάριστη έκπληξη για τον συγγραφέα και τον εκδότη το γεγονός ότι το βιβλίο αυτό ενθουσίασε όχι μόνο τους ξένους επισκέπτες αλλά και πολλούς Αθηναίους, που ανακάλυψαν πολλές άγνωστες πληροφορίες για την πόλη (ή και το δρόμο!) όπου ζουν. Το επιτακτικό αίτημά τους για ελληνική έκδοση πραγματοποιήθηκε με το βιβλίο αυτό. Η μετάφραση έγινε από τη δεύτερη - πλήρως ανανεωμένη - έκδοση του αγγλικού, με δεκάδες νέες φωτογραφίες και πληροφορίες. Με λιτό ύφος και επιστημονική εγκυρότητα, αυτό το βιβλίο θα σας αποκαλύψει έναν πακτωλό πληροφοριών για μοναδικά μνημεία της Αθήνας που οι περισσότεροι αγνοούν ακόμα και την ύπαρξή τους!
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8189-24-1
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
22χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Καθηγητής Μεσογειακής Τέχνης και Αρχαιολογίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Brock, στο St. Catherines του Ontario στον Καναδά, για περισσότερα από 26 χρόνια.
Έχει πραγματοποιήσει ανασκαφές και επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα και την Κύπρο (και σε πολλές άλλες περιοχές) τα τελευταία 30 χρόνια.
Αυτή η δραστηριότητα απέδωσε άφθονο υλικό για άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, μονογραφίες και άλλες δημοσιεύσεις.
Ζει με τη γυναίκα του (που είναι επίσης αρχαιολόγος) και τον μικρό τους γιο σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό σπίτι στα Εξάρχεια. Είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τα επιτεύγματα των δύο μεγαλύτερων παιδιών του.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8189-24-1
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
22χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο