Product

Αλήθειες για την αλήθεια

Product

Αλήθειες και ψέματα

Αλήθειες για το φιλελευθερισμό

Κωδικός:
131993
Manufacturer: 
Description: 

Ο συγγραφέας προσεγγίζει το ρόλο του φιλελευθερισμού στις σύγχρονες παγκοσμιοποιημένες κοινωνίες, επιχειρώντας να εισαγάγει στην εγχώρια πολιτική συζήτηση τη φιλελεύθερη οπτική. Εξηγεί τη σύνδεση του φιλελευθερισμού με τη σοσιαλδημοκρατία, την κοινωνία των πολιτών και τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Σκοπός του είναι να αποσαφηνίσει το πραγματικό περιεχόμενο του φιλελευθερισμού ως μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την οικονομική ανάπτυξη, την πολιτική διακυβέρνηση και την κοινωνική συμβίωση στη νέα εποχή που ανατέλλει.

9,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο συγγραφέας προσεγγίζει το ρόλο του φιλελευθερισμού στις σύγχρονες παγκοσμιοποιημένες κοινωνίες, επιχειρώντας να εισαγάγει στην εγχώρια πολιτική συζήτηση τη φιλελεύθερη οπτική. Εξηγεί τη σύνδεση του φιλελευθερισμού με τη σοσιαλδημοκρατία, την κοινωνία των πολιτών και τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Σκοπός του είναι να αποσαφηνίσει το πραγματικό περιεχόμενο του φιλελευθερισμού ως μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την οικονομική ανάπτυξη, την πολιτική διακυβέρνηση και την κοινωνική συμβίωση στη νέα εποχή που ανατέλλει. Ένα βιβλίο μακριά από τα πολιτικά στερεότυπα που ευθύνονται για την αδυναμία της χώρας μας ν' ακολουθήσει τις σύγχρονες εξελίξεις.
Subtitle: 
Όψεις της ανοιχτής κοινωνίας στην Ελλάδα και στον κόσμο
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-218-575-9
Book pages: 
179
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Σκάλκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακά στις Διεθνείς Σχέσεις στο University of Kent της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη διαχείριση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία ΥΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Συνέγραψε τα βιβλία "Φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία" (με τον Τάκη Μίχα, εκδόσεις Ελάτη, 2005) και "Αλήθειες για το φιλελευθερισμό" (εκδόσεις Κριτική, 2008). Είναι μέλος της γραμματείας σύνταξης της επιθεώρησης The Books’ Journal.

Subtitle: 
Όψεις της ανοιχτής κοινωνίας στην Ελλάδα και στον κόσμο
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-218-575-9
Book pages: 
179
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο