Product

Αλεξάνδρου Ανάβασις

Product

Αλεξάνδρου Ανάβασις

Αλεξάνδρου Ανάβασις

Κωδικός:
116007
Manufacturer: 
Description: 

Ο Αρριανός υπήρξε πολυγραφότατος και καταπιάστηκε με διάφορους τομείς της πνευματικής δημιουργίας. Είχε ως πρότυπό του τον Ξενοφώντα και γι' αυτό πολλά από τα έργα του γράφτηκαν κατά μίμηση ανάλογων έργων του μεγάλου ιστορικού. Τα συγγράμματά του έχουν ποικίλο περιεχόμενο και διακρίνονται σε ιστορικά, φιλοσοφικά, γεωγραφικά και στρατιωτικά. Η "Αλεξάνδρου Ανάβασις", το πιο σπουδαίο έργο του Αρριανού, εξιστορεί σε επτά βιβλία, κατά το πρότυπο της "Κύρου Αναβάσεως" του Ξενοφώντα, την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την αρχή της ως την ημέρα του θανάτου του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Αρριανός υπήρξε πολυγραφότατος και καταπιάστηκε με διάφορους τομείς της πνευματικής δημιουργίας. Είχε ως πρότυπό του τον Ξενοφώντα και γι' αυτό πολλά από τα έργα του γράφτηκαν κατά μίμηση ανάλογων έργων του μεγάλου ιστορικού. Τα συγγράμματά του έχουν ποικίλο περιεχόμενο και διακρίνονται σε ιστορικά, φιλοσοφικά, γεωγραφικά και στρατιωτικά. Η "Αλεξάνδρου Ανάβασις", το πιο σπουδαίο έργο του Αρριανού, εξιστορεί σε επτά βιβλία, κατά το πρότυπο της "Κύρου Αναβάσεως" του Ξενοφώντα, την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την αρχή της ως την ημέρα του θανάτου του. Ο μεγάλος θαυμασμός που έτρεφε ο Αρριανός για τον ελληνικό πολιτισμό, και ιδιαίτερα για τους αρχαίους ιστορικούς, εξαιτίας της παιδείας και της ελληνικής καταγωγής του, υπήρξε η αιτία που τον οδήγησε στην απόφαση να εξιστορήσει την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρότι ο ίδιος ήταν Ρωμαίος πολίτης και είχε καταλάβει σημαντικά αξιώματα στη Ρώμη. [...] (Άννα Παπακωνσταντίνου, απόσπασμα από την εισαγωγή στον Α΄ τόμο)
Subtitle: 
Τόμος Β΄
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-416-512-7
Book pages: 
459
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Ο Φλάβιος Αρριανός (95-175 μ.Χ.) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Βιθυνίας. Γόνος επιφανούς οικογένειας, τιμήθηκε με ιερατικά αξιώματα στην πόλη του, ενώ αργότερα κατέλαβε υψηλές διοικητικές και στρατιωτικές θέσεις του Ρωμαϊκού κράτους. Νέος παρακολούθησε τη διδασκαλία του Επικτήτου, της οποίας κατέγραψε τα βασικά στοιχεία. Στα μέσα του 2ου αι. πήγε στην Αθήνα, όπου έλαβε την ιδιότητα του πολίτη και εκλέχθηκε επώνυμος άρχοντας (147-48 μ.Χ.). Εκεί ολοκληρώθηκε ως συγγραφέας και αναδείχτηκε αξιόλογος εκπρόσωπος του Αττικισμού.
Εκτός από το έργο του για τη φιλοσοφία του Επικτήτου, συνέγραψε στρατιωτικά συγγράμματα και βιογραφίες. Σπουδαιότερο μέρος της δημιουργίας του όμως είναι η "Αλεξάνδρου ανάβασις", η σημαντικότερη πηγή για την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία, και το συμπλήρωμά της, η "Ινδική". Ο Αρριανός, με πηγές τους παλαιότερους ιστοριογράφους, συνδύασε τα στοιχεία και συνέκρινε τις πληροφορίες, συνθέτοντας έργο που χαρακτηρίζεται από ακρίβεια, σωστή κρίση και θελκτικό ύφος.

Subtitle: 
Τόμος Β΄
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-416-512-7
Book pages: 
459
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Volume No: 
2