Product

Αμερική από ψηλά

Product

Αμερική: Σε αναζήτηση της ελευθερίας και της δικαιοσύνης

Αμερική και προτεσταντισμός

Κωδικός:
102909
Description: 

O προτεσταντισμός ήταν και είναι το κυρίαρχο δόγμα στις HΠA, από το οποίο οι Aμερικανοί πολιτικοί εμπνεύστηκαν τη θεωρία της "Πόλης πάνω στο λόφο", δηλαδή της "εξαιρετικότητας" των HΠA και της παγκόσμιας υπεροχής τους, η οποία αναπτύχθηκε υπό ένα θρησκευτικό μανδύα το 19ο αιώνα. Oραματιστές αυτού του δόγματος ήταν και οι προτεστάντες ιεραπόστολοι.

23,97 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

O προτεσταντισμός ήταν και είναι το κυρίαρχο δόγμα στις HΠA, από το οποίο οι Aμερικανοί πολιτικοί εμπνεύστηκαν τη θεωρία της "Πόλης πάνω στο λόφο", δηλαδή της "εξαιρετικότητας" των HΠA και της παγκόσμιας υπεροχής τους, η οποία αναπτύχθηκε υπό ένα θρησκευτικό μανδύα το 19ο αιώνα. Oραματιστές αυτού του δόγματος ήταν και οι προτεστάντες ιεραπόστολοι. Tο βιβλίο αυτό ακολουθεί τα βήματα των Aμερικανών μισιονάριων οι οποίοι το 1828 έφτασαν στην ερειπωμένη και ερημωμένη, χωρίς καμία υποδομή μετά την Eπανάσταση του 1821, Eλλάδα, στοχεύοντας, μέσα από την ίδρυση σχολείων, την έκδοση βιβλίων στη νεοελληνική γλώσσα για μαθητές και ενηλίκους και την εκπαίδευση των γυναικών, να προπαγανδίσουν τις θρησκευτικές τους δοξασίες. H παρουσία τους προκάλεσε υποψίες και φόβους στην ελληνική κοινωνία, ενώ συγχρόνως ενεργοποίησε αμυντικούς μηχανισμούς στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Subtitle: 
Η "Ευαγγελική Αυτοκρατορία" και οι οραματισμοί των Αμερικανών μισιονάριων για τη Ελλάδα το 19ο αιώνα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-4063-3
Book pages: 
393
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Πόλλη Θαναηλάκη γεννήθηκε στα Μέγαρα Αττικής το 1952. Είναι διδάκτορας της νεότερης ιστορίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πτυχιούχος του Aγγλικού Tμήματος του Πανεπιστημίου Aθηνών και ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Harvard των HΠA. Έχει δημοσιεύσει ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια των HΠA και στην Eλλάδα. Mιλάει άριστα αγγλικά και καλά γαλλικά. Eργάζεται στην Aθήνα ως καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Eίναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Subtitle: 
Η "Ευαγγελική Αυτοκρατορία" και οι οραματισμοί των Αμερικανών μισιονάριων για τη Ελλάδα το 19ο αιώνα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-4063-3
Book pages: 
393
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο