Product

Ανάγνωση και γραφή στην προσχολική εκπαίδευση

Product

Ανάγνωση και προσοχή: Ψυχολογικές διαστάσεις

Ανάγνωση και νοητικές εικόνες

Κωδικός:
106306
Manufacturer: 
Description: 

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με δραστηριότητες ανάγνωσης που τα βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με καινούριες έννοιες και να ανακαλύψουν τον κόσμο και τη θέση τους σε αυτόν. Κατά την ανάγνωση, μέσω του κειμένου ενεργοποιούνται νοητικές διεργασίες στον αναγνώστη. Ο αναγνώστης σχηματίζει νοητικές εικόνες κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης, οι οποίες συνδέονται με τις έννοιες των λέξεων, των προτάσεων και του κειμένου.

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με δραστηριότητες ανάγνωσης που τα βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με καινούριες έννοιες και να ανακαλύψουν τον κόσμο και τη θέση τους σε αυτόν. Κατά την ανάγνωση, μέσω του κειμένου ενεργοποιούνται νοητικές διεργασίες στον αναγνώστη. Ο αναγνώστης σχηματίζει νοητικές εικόνες κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης, οι οποίες συνδέονται με τις έννοιες των λέξεων, των προτάσεων και του κειμένου. Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια ανάλυση της σχέσης μεταξύ της αναγνωστικής στάσης, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του παιδιού, και της ικανότητας νοητικής απεικόνισης. Η απουσία μιας τέτοιας έρευνας από τα ελληνικά δεδομένα αποτελεί το κίνητρο της εργασίας αυτής. Το ζητούμενο δεν είναι αν υπάρχει θετική ή αρνητική σχέση μεταξύ της στάσης των παιδιών απέναντι στην ανάγνωση και της ικανότητας νοητικής απεικόνισης, αλλά αν η βελτίωση της ικανότητας νοητικής απεικόνισης είναι σημαντική για την προαγωγή της μάθησης και τη γενικότερη εξέλιξη των παιδιών και αν μπορεί να ενταχθεί σε μια ανοιχτή διαδικασία μάθησης.
Subtitle: 
Ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6622-71-1
Book pages: 
131
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στην Κρύα Ιωαννίνων. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισε τις σπουδές του στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία, όπου απέκτησε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Ερευνητικά ασχολείται με θέματα Γενικής Παιδαγωγικής που αναφέρονται στην Προσχολική και Πρωτοσχολική Παιδαγωγική.

Subtitle: 
Ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6622-71-1
Book pages: 
131
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο