Product

Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων

Product

Αναδίφηση της εργογραφίας του καθηγητή Δημήτρη Χρ. Χατζηδήμου

Αναδίφηση εκκλησιαστικής εκπαίδευσης

Κωδικός:
116621
Manufacturer: 
Description: 

Τα ομοιόσχημα φύλλα χαρτιού -συραμμένα σε τόμο- συνιστούν μία αναδίφηση, μία έρευνα δηλαδή σε αρχεία, ή μία αναζήτηση στοιχείων σε έγγραφα, προκειμένου να εξακριβωθεί ένα ανεξερεύνητο κομμάτι της ελληνικής εκπαίδευσης, αυτό της εκκλησιαστικής. Καταβλήθηκε προσπάθεια, ώστε να δημοσιοποιηθεί η προσφορά της - η τύχη της οποίας και τη στιγμή αυτή ακόμη που γράφονται αυτές οι γραμμές, γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας- στην υπόθεση της παιδείας, όπως αυτή αναδύεται μέσα από την επισκόπηση σε δεδομένη εποχή και σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο.

26,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα ομοιόσχημα φύλλα χαρτιού -συραμμένα σε τόμο- συνιστούν μία αναδίφηση, μία έρευνα δηλαδή σε αρχεία, ή μία αναζήτηση στοιχείων σε έγγραφα, προκειμένου να εξακριβωθεί ένα ανεξερεύνητο κομμάτι της ελληνικής εκπαίδευσης, αυτό της εκκλησιαστικής. Καταβλήθηκε προσπάθεια, ώστε να δημοσιοποιηθεί η προσφορά της - η τύχη της οποίας και τη στιγμή αυτή ακόμη που γράφονται αυτές οι γραμμές, γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας- στην υπόθεση της παιδείας, όπως αυτή αναδύεται μέσα από την επισκόπηση σε δεδομένη εποχή και σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο. Το βιβλίο φιλοδοξεί να φωτίσει ανεξερεύνητες πτυχές της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και από θεματικής πλευράς θα κατατασσόταν στην ιστορία της εκπαίδευσης.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-456-032-8
Book pages: 
557
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θόδωρος Χριστοφορίδης γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από την Ξηρόβρυση του Κιλκίς. Έλκει το γένος του από μικροαστική Ποντιακή οικογένεια προσφύγων δεύτερης γενιάς από την Τραπεζούντα της Μικράς Ασίας. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ( 1992 ). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής Δικτύων και Αυτοματισμού Γραφείων των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. λαμβάνοντας επί διετία υποτροφία και κάτοχος της κρατικής Πιστοποίησης (2003). Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών "Σπουδές στην Εκπαίδευση" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ( 2005 ). Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στην εκπαιδευτική πολιτική. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Γ. Ν. Νοσοκομείου Κιλκίς. (1998 - 2002 ). Εργάστηκε ως πιστοποιημένος επιμορφωτής του ΥΠΕΠΘ στην Κοινωνία της Πληροφορίας στο Ε.ΚΕ.ΠΙ.Σ, στο Ι.Δ.Ε.Κ.Ε, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κλπ. Από το 1999 έως το 2010 εργάστηκε ως καθηγητής στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση με οργανική θέση στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Κιλκίς του οποίου το 2005 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής. Υπήρξε επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου της, της Ε.Λ.Ε.Ε. Το 2010 μετετάγει στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τον Αύγουστο του 2011 είναι Διευθυντής του Εσπερινού Γενικού Λυκείου του Κιλκίς. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-456-032-8
Book pages: 
557
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο