Product

Αναζητώντας τον ιδανικό σύντροφο

Product

Αναζητώντας τον κόσμο του θαυμαστού

Αναζητώντας τον Κλίνγκσορ

Κωδικός:
54584
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Μια πολυεπίπεδη ιστορία χτισμένη γύρω από ένα θέμα που δεν θα μπορούσε να είναι πιο πλατύ και πιο σκοτεινό: τη σχέση της επιστήμης με το Κακό. Το Αναζητώντας τον Κλίνγκσορ είναι μια ιδιοφυής διερεύνηση του διλήμματος του Φάουστ, μια φιλοσοφική περιπλάνηση στο άβατο της συνείδησης, μια σταυροφορία στους σκοτεινούς λαβυρίνθους του Είναι με τρόπαιο την ίδια τη φύση του Κακού.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια πολυεπίπεδη ιστορία χτισμένη γύρω από ένα θέμα που δεν θα μπορούσε να είναι πιο πλατύ και πιο σκοτεινό: τη σχέση της επιστήμης με το Κακό. Το Αναζητώντας τον Κλίνγκσορ είναι μια ιδιοφυής διερεύνηση του διλήμματος του Φάουστ, μια φιλοσοφική περιπλάνηση στο άβατο της συνείδησης, μια σταυροφορία στους σκοτεινούς λαβυρίνθους του Είναι με τρόπαιο την ίδια τη φύση του Κακού. O νεαρός υπολοχαγός Φράνσις Μπέικον αναλαμβάνει την αποστολή να βρει τον επιστήμονα που ήταν υπεύθυνος για το ατομικό πρόγραμμα του Τρίτου Ράιχ. Αυτός ο Μεφιστοφελής του Χίτλερ με το κωδικό όνομα Κλίνγκσορ ήταν επικεφαλής των επιστημόνων που προσπαθούσαν να λύσουν το πρόβλημα της κατασκευής της ατομικής βόμβας πριν από τους Συμμάχους. Καθώς ακολουθεί τα ίχνη του Κλίνγκσορ, πασχίζοντας να ξεδιαλύνει το κουβάρι της συνενοχής της γερμανικής ελίτ στην απόλυτη φρίκη του ναζισμού, ο υπολοχαγός Μπέικον ανακαλύπτει και ο ίδιος τα ολισθηρά διλήμματα του έρωτα και της σάρκας, το απατηλό πρόσωπο της φιλίας και τη γοητεία του ψέματος, για να γίνει τελικά ο ίδιος θύμα της ηθικής αβεβαιότητας την οποία είχε βαλθεί να ξεδιαλύνει.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-410-195-1
Book pages: 
663
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χόρχε Βόλπι γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1968. Σπούδασε Νομική και Λογοτεχνία στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού και έκανε διδακτορικό στην Ισπανική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα. Έχει γράψει τα μυθιστόρηματα "A pesar del oscuro silencio" ("Παρά τη ζοφερή σιωπή", 1992), "Dias de ira" ("Μέρες οργής", 1994), "La paz de los sepulcros" ("Η ειρήνη των μνημάτων", 1995), "El temperamento melancolico" ("Ο μελαγχολικός χαρακτήρας", 1996) και "Sanar tu piel amarga" ("Να γιατρέψω το πικρό σου δέρμα", 1997). Έχει επίσης γράψει το δοκίμιο "La imaginacion y el poder. Una historia intelectual de 1968" ("Η φαντασία και η εξουσία. Μια διανοητική ιστορία του 1968", 1998). Γράφει συχνά στα περιοδικά "Letras Libres, Viceversa" και "Letra Internacional".

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-410-195-1
Book pages: 
663
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο