Αναστασιάδης, Σταύρος

Ο Σταύρος Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1957 στο Κιλκίς, στη Βόρεια Ελλάδα. Το 1975 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων στο τμήμα Ιπταμένων. Αποφοίτησε το 1979 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος.
Από τότε μέχρι σήμερα υπηρέτησε και υπηρετεί σε πολλές θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία τόσο σε θέσεις στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα. Κυριότερες εξ' αυτών είναι: από το 1979 έως το 1991 ως χειριστής και εκπαιδευτής στα F-104G. Από το 1992 έως το 1995 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενόργανου Πτήσεως, ως εκπαιδευτής και διοικητής στο εν λόγω σχολείο. Για ένα χρόνο 1998-1999, στο Πανεπιστήμιο Γενεύης Ελβετία, δίπλωμα στη διεθνή διπλωματία. Από το 2001 έως το 2003, ως αεροπορικός ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ.
Τα ενδιάμεσα χρόνια μέχρι σήμερα, υπηρέτησε και υπηρετεί στα Μεγάλα Επιτελεία και Αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, ως Επιτελής και Δ/ντής σε διάφορους τομείς. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα κατέχει το βαθμό του Σμηνάρχου. Έχει στο ενεργητικό του 5.000 ώρες από τις οποίες 2.500 είναι Combat Flying Hours και οι υπόλοιπες ως εκπαιδευτής πάνω στην πτητική εκπαίδευση των νέων Αξιωματικών Πιλότων της Αεροπορίας.
Στον τομέα των δραστηριοτήτων του στη Γενική Αεροπορία κατέχει το πτυχίο Εναέριων Γραμμών ATPL / JAR - FCL είναι Εκπαιδευτής Εδάφους, Εκπαιδευτής Πτήσεων δι οργάνων ( IR), Εξεταστής ΥΠΑ ( FE) - JAR / FCL - PPL, SEP, MEP, IR.
Η μεγάλη και πολυσύνθετη εμπειρία του τον καθιστά σήμερα έναν από τους πλέον ικανούς Επαγγελματίες Εκπαιδευτές για VFR & IFR εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος, έχει δύο κόρες 25 και 23 ετών, (πτυχιούχοι της Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Υποκατηγορίες
Φίλτρο