Product

Ανατροπές μες στης ζωής το πέρασμα

Product

Ανατροπή

Ανατροπή

Κωδικός:
3528
Description: 

Ποιο είναι το σημερινό παγκόσμιο σύστημα; Από πού έρχεται; Σε ποια εκρηκτικά αδιέξοδα οδηγείται νομοτελειακά; Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο του νέου βιβλίου του συγγραφέα και πολιτικού Σωτήρη Χατζηγάκη.

17,25 €

Availability: 
Out of stock

Ποιο είναι το σημερινό παγκόσμιο σύστημα; Από πού έρχεται; Σε ποια εκρηκτικά αδιέξοδα οδηγείται νομοτελειακά; Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο του νέου βιβλίου του συγγραφέα και πολιτικού Σωτήρη Χατζηγάκη. Τι γεννά τη σημερινή μαζική ανεργία και τις ανισότητες; Μήπως το σημερινό τεχνολογικό σκηνικό αποτελεί, αναπόδραστα, τον καταλύτη ώστε οι αδύνατοι (άνεργοι, φτωχοί, περιθωριοποιημένοι) να είναι καταδικασμένοι σ' έναν αργό και επώδυνο θάνατο; Με ποια λογική οι ανάγκες ενός ανθρώπου να θεωρούνται ότι αξίζουν όσο εκατομμυρίων άλλων; Ποιες δυνάμεις διαμορφώνουν και κινούν το νέο παγκοσμιοποιημένο πλαίσιο και τι συνεπάγεται αυτό για τις σύγχρονες κοινωνίες, τους λαούς, τα κράτη, τη χώρα μας; Ποιο είναι το νέο τοπίο που διαμορφώνουν η κοινωνία της γνώσης, οι καινούργιες κοινωνικές «οργανώσεις», οι νέοι «κεφαλαιοκράτες»; Πόσο αντέχει ένα σύστημα «άκρατου και άκριτου καπιταλισμού»; Πού οδηγείται η ανθρωπότητα, όταν την πορεία της ορίζουν μονόδρομες οικονομικές θεωρίες; Από το βιβλίο αναδεικνύεται, προβάλλεται και καταξιώνεται μια άλλη κοινωνική κουλτούρα: αυτή που αξιολογεί περισσότερο από τους οικονομικούς δείκτες τον ανθρώπινο παράγοντα. «Ο σύγχρονος κόσμος χρειάζεται μια βαθιά επαναστατική μεταρρύθμιση», λέει ο συγγραφέας, «που θα μεταβάλει και θα αλλάξει ριζικά τις στάσεις της ζωής μας και τους τρόπους της σκέψης μας. Οι λαοί κουράστηκαν πια από τον χωρίς κανόνες αδηφάγο καπιταλισμό, το χρηματιστηριακό κεφάλαιο και τον άγριο ανταγωνισμό. Χρειαζόμαστε ίσως ένα νέο, αλλιώτικο Bretton Woods, που θα κάνει τον κόσμο να κινείται πιο δίκαια και πιο παραγωγικά, στο πλαίσιο και στους ρυθμούς του συστήματος της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς». Χρειαζόμαστε δηλαδή έναν άλλο καπιταλισμό με κανόνες, όρια και χωρίς μονόδρομους.
Subtitle: 
Για μία κοινωνία χωρίς μονόδρομους
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2445-Χ
Book pages: 
498
Book Dimensions: 
25χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε νομικά και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία και την Αγγλία στις πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες (1971-1974). Το 1974 αναμείχθηκε ενεργά στην πολιτική και εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τη Ν.Δ. Επανεκλέγεται με το ίδιο κόμμα το 1977, το 1981, το 1985, τον Ιούνιο του 1989, τον Οκτώβριο του 1989, το 1990, το 1993 και το 2000. Το Ιούνιο του 1989 διορίζεται για πρώτη φορά υπουργός (αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας και υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Τζαννετάκη). Διετέλεσε επτά φορές υπουργός σε καίρια υπουργεία (Γεωργίας, Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας, Εμπορίου, Δικαιοσύνης) στις κυβερνήσεις Τζαννή Τζανετάκη, Κώστα Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή. Στην περίοδο 2004-2007 εκλέχθηκε Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ιδιότητα με την οποία συμμετείχε στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ε.Ε.. Συμμετείχε σε συνεδριάσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, όπως η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, αλλά και σε διεθνή συνέδρια και σε μεικτές κοινοβουλευτικές αποστολές. Είχε πάντοτε ανεξάρτητη φωνή και δεν έπαψε ποτέ να διακηρύττει τις απόψεις του ελεύθερα. Συγγραφέας 16 βιβλίων, μελετών και δοκιμίων πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού περιεχομένου και πληθώρας άρθρων σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά.
Οι τίτλοι των κυριοτέρων βιβλίων του είναι:
"Ιδεολογία του μεσαίου χώρου, Κοινωνικός φιλελευθερισμός" (αυτοέκδοση), "Χωρίς συμβιβασμούς" (Λαβύρινθος), "Ώρα μηδέν για τους έλληνες αγρότες" (Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής) και από τις εκδόσεις Καστανιώτη: "Ανατροπή", "Η ελληνική ταυτότητα στη Νέα Τάξη", "Ψήγματα γνώσης και σοφίας", "Ευρώπη και παγκοσμιοποίηση", (δίτομο), "Το πρόσωπο του σημερινού κόσμου" και με τον γιο του Μιχάλη (Μικέλη) το βιβλίο "Κίνα 1978-2008 - η αναγέννηση του δράκου".
Είναι παντρεμένος με τη Μιρέλλα Βαφειάδη, έχει δύο γιούς, τον Μιχάλη (Μικέλη) και τον Νικηφόρο-Σπύρο.

Subtitle: 
Για μία κοινωνία χωρίς μονόδρομους
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2445-Χ
Book pages: 
498
Book Dimensions: 
25χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο