Product

Αντίο Ρόμυ Σνάιντερ

Product

Αντίο, AIDS!

Αντίο στο άγχος, ναι στη χαρά της ζωής

Κωδικός:
105638
Manufacturer: 
Description: 

Οι νευροεπιστήμες και η ψυχολογία έχουν γνωρίσει στην εποχή μας ριζική αλλαγή. Ο συναισθηματικός μας εγκέφαλος δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα απλό κατάλοιπο του ζωώδους παρελθόντος μας, αλλά θεωρείται κύριος του σώματος και των ορμών μας, πηγή της ταυτότητάς μας, πηγή των αξιών που δίνουν νόημα στη ζωή μας. Όταν απορρυθμίζεται έστω και λίγο, η ζωή μας γίνεται άνω κάτω, όταν βρίσκεται σε αρμονία με το σώμα μας, νιώθουμε και γινόμαστε απόλυτα ο εαυτός μας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι νευροεπιστήμες και η ψυχολογία έχουν γνωρίσει στην εποχή μας ριζική αλλαγή. Ο συναισθηματικός μας εγκέφαλος δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα απλό κατάλοιπο του ζωώδους παρελθόντος μας, αλλά θεωρείται κύριος του σώματος και των ορμών μας, πηγή της ταυτότητάς μας, πηγή των αξιών που δίνουν νόημα στη ζωή μας. Όταν απορρυθμίζεται έστω και λίγο, η ζωή μας γίνεται άνω κάτω, όταν βρίσκεται σε αρμονία με το σώμα μας, νιώθουμε και γινόμαστε απόλυτα ο εαυτός μας. Ο συγγραφέας μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα πρακτικά οφέλη αυτής της επανάστασης: μια νέα ιατρική των συναισθημάτων χωρίς φάρμακα ή ατέλειωτες ψυχοθεραπείες. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζει επτά εναλλακτικές μεθόδους αντιμετώπισης του άγχους, του στρες και της κατάθλιψης. Πρόκειται για επτά οδούς που μας επιτρέπουν να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να μην είμαστε πια ξένοι προς τον εαυτό μας -ούτε προς τους άλλους...
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-453-013-5
Book pages: 
344
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νταβίντ Σερβάν-Σρεμπέρ (Απρίλιος 1961 - Ιούλιος 2011) είχε σπουδάσει ιατρική και ψυχιατρική, είχε ασχοληθεί διεξοδικά με την έρευνα στις γνωσιακές νευροεπιστήμες και άσκησε κλινικά το έργο του στο χώρο της νευροβιολογίας των αισθημάτων. Είχε συγγράψει πλήθος σημαντικών επιστημονικών άρθρων και είχε τιμηθεί για αρκετά από αυτά. Επίσης, τη δεκαετία του '90, εργάστηκε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα συμμετέχοντας σε αποστολές στο Κουρδιστάν, στη Γουατεμάλα, στην Ινδία, στο Τατζικιστάν και το Κοσσυφοπέδιο. Τα τελευταία χρόνια, ύστερα από μια εικοσαετία έρευνας και εργασίας στη Βόρεια Αμερική, ζούσε μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ήταν καθηγητής κλινικής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ. Ο Νταβίντ Σερβάν-Σρεμπέρ έδωσε πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, μάχη για την οποία μιλούσε στα βιβλία του, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρο κουράγιο και θέληση για ζωή. Πέθανε στις 24 Ιουλίου 2011 σε ηλικία 50 ετών, αφού πάλεψε 21 χρόνια με τον καρκίνο του εγκεφάλου.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-453-013-5
Book pages: 
344
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο